הון חברתי על חשבונך - חשבי שוב
אחת
חבר לשעבר
⌄
חברי לשעבר היה נוהג לפלרטט, להחמיא לי וכד'. לפני שנתיים נפרדנו, מאז, כשנפגשים מדברים מעט וכל אחד ממשיך לדרכו. שמתי לב שאנו נמצאיים באירועים חברתיים, הגבר מנסה כאילו ללעוג עלי ולנסות בלי הרף לרמוז לחבריו שאני מטורפת עליו (וכל זה מאחורי גבי) , מתעלקת עליו והוא מנסה לשחק בפני חבריו שהוא כלל לא מעוניין בי ואפילו תפוס. אך דפוס התנהגות זו נמשכת כבר שנתיים. מעולם לא דיברתי עליו מילה אחת לא טובה ולא רעה בפני אף חבר או חברה, לדעתי (אולי אני טועה לכן רוצה לשמוע דעתך) גבר שלא מעוניין במישהי או שלא הייתי מושכת אותו בכלל, הוא לא היה מוציא עלי אנרגיה בדיבור אפילו בשביל לספר עלי דברים שליליים., נכון או לא?? עצם זה, שהוא כבר שנתיים באופן עקבי כל פעם שרואה אותי, ישר מעביר ביקורת בפני החברים, אז אולי הוא הולך הפוך על הפוך ולא רוצה לחשוף את רגשיותיו כלפי, אז משחק אותה שהוא לא מעוניין בי ולכן מחפש ללכלך בשעה שאין לי כבר שנתיים שום תקשורת איתו, במילים אחרות שהאנשים האחרים יחשבו שהוא "נקי" מרגש כלפי ורק אני זאת שמטורפת עליו לשווא. הוא מנסה להטעות אותם. אני צודקת או לא? כי אם לא הייתי מושכת אותו ולא הייה לו שום רגש כלפי= אז לא היה משקיע שום מילה ושום דיבור עלי עם החברים. נכון או לא? מה דעתך ומצטערת על המגילה.
ד"ר אורן חסון
הון חברתי על חשבונך
⌄
אחת יקרה,
האפשרות שהעלית יכולה להיות נכונה. אבל אם האפשרות הזאת נכונה, ואת שוקלת בעקבותיה לחזור אליו, חשבי שוב. כי בין אם היא נכונה ובין אם היא לא, הוא מנסה לעשות הון חברתי על חשבונך, וזו תגובה ילדותית, מכוערת ופחדנית.