הוא סגור ומשתף? מה עושים?

תאריך פנייה: 22.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
קרן
האם יש טעם להישאר?
22.01.2012 • 16:34

אורן שלוםאני נמצאת בקשר זוגי מעט יותר משנה. הבעיה שבשנה האחרונה עברתי שנת לימודים קשה, שלא אפשרה לי לעבוד וכרגע אני אינני עצמאית כלכלית, ואם חששות גדולים לגבי עתידי עם סיום הלימודים. כל הלחצים גורמים לכך שאני חסרת סבלנות המובילה אותי לעיתים לתוקפנות.ביני ובין בין זוגי קיימת אהבה, ולרוב מערכת היחסים ביננו טובה, הבעיה מתעוררת בכל פעם שאני מנסה לדבר על דברים המפריעים לי בקשר. כל שיחה כזאת נגמרת במריבה, שבה אני מדברת עם עצמי ובוא מסתגר ושותק ובריחה שלו מהבית ואז התנתקות למשך יום-יומיים, כשלרוב אני עושה את צעד הפיוס.יש לציין שכל מריבה מדווחת ישירות on line להורים שלו ולחברים שלו, מה שגורם לי לאי נעימות, מה גם שאני אוהבת לפתור דברים בעצמי ולא לערב את כל העולם בכל בעיה שקיימת ביננואני מרגישה שהוא סגור ואינו משתף אותי בעולמו, תמיד הוא מציג לי תמונה שהכל בסדר, ולא משתף אותי בחוויותיו במשך היום או מהעבר, דבר היוצר ריחוק. הוא אינו משתף אותי בתוכניותיו או בשאיפותיו לעתיד. ובכללי אני מרגישה שהוא פשוט זורם עם החיים, אין לי מושג איך הוא מתכנן את חייו כשאני, מנגד, אדם שמתכנן כל היום.הוא טוען שאני כל הזמן רבה איתו על כלום, ושאני מאמללת את חייו. כאשר הוא רוצה שיהיה לנו רק טוב. והוא באמת בן זוג אוהב ומפנק. אך אני מרגישה שהוא לא מודע באמת ללחצים בהם אני נמצאת בתקופה זו של החיים.אתמול בערב שוב הייתה מריבה שהסתיימה בצורה מכוערת (ועכשיו אנחנו שוב בנתק) והשאלה שלי האם יש טעם לגשר (בכל זאת יש ביננו אהבה גדולה) או עדיף להיפרד. אני לא מצליחה להגיע איתו לשיחות פוריות לגבי המשך הדרך ואינני יודעת האם הוא יסכים להגיע לתהליך ייעוץ

ד"ר אורן חסון
סגור או משתף?
23.01.2012 • 00:14

קרן יקרה,
זה קצת מוזר שמצד אחד הוא "סגור" ומצד שני הוא משתף את כל העולם בבעיות שלו. את כל העולם חוץ ממך. מה מפריע לו? האם אינך קשובה לו מספיק? אני מפנה את תשומת לבך לכך, משום שאולי הוא מרגיש כך.יתכן, אגב, שזה נכון, כי את אולי עסוקה מדי בלחצים שלך, ורוצה אותו פנוי אליהם. אני לא אומר שזה כך, אלא מעלה את האפשרות מתוך מה שכתבת. אולי גם משהו במקצב שלכם שונה, והוא לא רוצה לשתף בתוכניות שהוא עצמו עוד לא סגור עליהן, בעוד שאת נסגרת על אלו שלך כבר אתמול. כך שיכול להיות שהוא כן פתוח ומשתף בדיעבד, אבל לא למפרע. מה שכן כתבת הוא שאת חסרת סבלנות ולפעמים תוקפנית, בשל הלחץ שלך. לכן, אם אתם באמת אוהבים זה את זו, עושה רושם שכדאי לטפל בקשיים קודם, לפני שתחליטו להיפרד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083