הוא מחנך אותך? טיפים לשיפור התקשורת

תאריך פנייה: 04.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טוויטי
בעיה בזוגיות
04.10.2011 • 22:51

בעלי גדל בבית בו אין מודל זוגיות לחיקויהאמא והאבא שלו עשו המון טעויות בפני הילדים וגם התגרשו שהיה בגיל מאד קטןכתוצאה הוא לקח פיקוד כאבא בבית ו"גידל" את אמא שלו שהיא אישה לא בריאה ותלותית ואת 3 אחיותיו וגם 2 אחיו .כתוצאה ממה שעבר יש לו מחסום רגשי - כי הוא תמיד הפגין כוח כנראהאו אפילו נפגעיש לו בעיה שבה הוא לא יודע להתנהג בזוגיות - תמיד בעמדת כוח ועליון , לא יודע לפרגן , להגיד סליחה , להיכנע , תמיד נמצא תחת שליטהובנוסף לא יודע את ההבדל העצום בין זוגיות לבין הורההוא מתנהג אליי כמו אבא לבת , מאיים , עושה דברים כדי "לחנך" , אני רואה שהוא מדבר אליי ואל ביתי הקטנה באותה צורה .סופר לי 1,2,3 כדי שאפסיק , אומר לי מתי לדבר ומתי לא ...ברור לי שיש פה בעיה עמוקה ונפשיתאבל העניין לא פוגע בו כי הוא את מבוקשו מקבל .והוא לא בשל להשלים עם מה שהוא כי זה לא מהווה בעיה עבורו .הוא לא בשל לייעוץושיחות על האופי שלו לא גורמות לו לשנות דברלפי מה שאני מכירה מעשים זה הדבר היחיד שהוא מביןאבל איך אפשר לגרום לגבר להבין שאתה לא צריך להתנהג לאישה שמולך כמו ילדה שלך ?? האם זה אפשרי ...האם אני יכולה לקבל הנחייה איך לעשות ומה לעשות בכדי שיבין או שמא רק הוא צריך לעבור את התהליך ?

ד"ר אורן חסון
הוא "מחנך" אותך, ואת "מטפלת" בו.
07.10.2011 • 01:21

טוויטי יקרה,
קודם כל, להפסיק להעביר אותו "תהליך". מנקודת מבטך, את כבר עשית לו אנליזה פסיכולוגית מליאה, ויודעת בדיוק מה משפיע על מה ומדוע הוא מתנהג כפי שהוא מתנהג, ומצפה להעביר אותו את התהליך הזה ("טיפול") דרך שיחות איתך על האופי שלו. אפילו אם את צודקת במאה אחוזים, זה לא הולך כך. הוא מתנגד, כפי שמרבית האנשים יתנגדו במצב הזה, ולו רק משום שאינך מטפלת, ובודאי שכך משום שאת בת הזוג שלו.אני מבין את הקושי שלך. מצד שני, לא ברורה לי לגמרי הסיבה ללחצים שבהם הוא נתון, ומדוע הוא נדרש, לפי השקפתו, "לחנך" אותך לפי תפיסתו. כדי לדעת את הסיבות ואת הצרכים שלו, שהוא מרגיש שאינם ממולאים, יעוץ זוגי הוא בכל זאת הדבר הנכון. בתהליך הזה, יכול להיות שהוא ילמד להגיד לך את מה שהוא רוצה, אבל אחרת, כך שתוכלי לשמוע, כך שהוא יוכל להקשיב, וכך שתוכלו לדבר ולהבין. כרגע, ברור, בכל אופן, שגם הוא לא מרוצה.והשאלה היא אם ללא יעוץ זוגי את מסוגלת לומר לו מה את רוצה שיקרה, וללא ביקורת. אלא לומר כאשר נפגעת, או כאשר התאכזבת, וללא הצורך לחכות עד שיגיד לך שהוא הבין. ראי לצורך זה את תשובתי לרינת שלוש שאלות למטה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083