הוא בורח מויכוח: מה הסיבות?
רויטל
חוסר תקשורת
⌄
ד"ר אורן שלוםטוב אני לא ממש יודעת מאיפה להתחילאני ובן זוגי כבר חמש שנים יחד ונישאנו לפניי כשנה וחציאנחנו אנשים מאד שונים הן בתפיסה בהתנהגות ובאופיאני חשה כי אני מצליחה להבין ולקבל כי אנו שונים אבל ממנו אני מרגישה תחושה שאיןדרך אחרת והדרך היחידה זו דרכו שלו ,(סוג של ביטול)ניסיתי כמה פעמים לדבר איתו בעינן אך הוא מסרב לקבל את דברי וטוען כי אני לא מוצאת את הדרך לתקשר איתו,אני חייבת לציין כי כשאני מנסה להעביר את המסר מולו הטון דיבור שלי משתנה ליותר תקיף וכשהוא אינו מגיב אז יותר תקיף ו...בדר"כ המריבות האלה מסתיימות בכך שהוא מחליט שלא מתאים לו יותר לנהל את הדיון הזה כי זה לוקח אותו למקום אפל והוא הולך לכמה שעות לאחרונה הוא הלך ללילה שלם.והתקשורת במצב הזה היא SMS וכמובן כול פעם הדיון על כמה אני לא בסדר וכו'הוא טוען שהוא אוהב אותי אבל אני מרגישה שהוא אוהב אותי בדרך שבה הוא רוצה לראות אותי ולא כמו שאני באמת אני לא יודעת אך לנסות לפתור את הנושא הזה.אני חייבת לציין שכול זה התפתח רק בשנה האחרונהאני אשמח לתשובותרויטל
ד"ר אורן חסון
מדוע הוא בורח מויכוח
⌄
רויטל יקרה,
מה שאת מתארת הוא טיפוסי למצבים של חוסר יכולת לתקשר בעת חילוקי דעות. ואז, מי שחזק יותר משליט את דעתו. ההליכה שלו מונעת מצד אחד אמירות קשות שלו בתגובה לויכוחים מרים, מונעת, מצד שני, את ה"עונש" שלו שהוא התגובות שלך שאינן נעימות לו, בעיקר כשהן מסלימות, מונעת, מצד שלישי, "הפסד" שלו בנקודות בויכוח מילולי, כי את אולי טובה יותר בקטע הזה, או אולי אמוציונלית יותר שקשה לו להתמודד עם זה, ומצד רביעי, "מענישה" אותך, שתדעי שלא לעשות זאת שוב (מה שכמובן לא עובד).אם אין לכם דרך לתקשר כיאות, ואם אתם רוצים לעשות זאת, שווה לכם להשקיע ביעוץ זוגי שיעזור לכם לא רק להבין זה את זו, אלא גם ליצור תקשורת במקום שהיא הלכה קצת לאיבוד.