הבנת התנהגות בתקשורת זוגית
ינאי
התלבטות
⌄
אז אני מעלה תהיות במסגרת ייעוץ אינטרנטי,קראתי אודותייך..ושמעתי את חוקי החיים לשחרר להמשיך לתחנה הבאה לא לרדוף..שורה תחתונה חוויתי התחלת קשר ואז הוא נקטע לאחר כמה פגישות והתחלתי במסכת ייסורים ורדיפות ושפיכת הלב בפני הבחורה אני בן 29 היא בת 26....שורה תחתונה התחלת הקשר הייתה על האולימפוס לאחר מספר פעמים הכנסתי מתח וחוסר סבלנות ובסוף רדפתי אחריה במשך 5 ימים בהודעות מגילה ושפיכת הלב שסיימתי והיא חשבה עלי שאני עלוב בתחתית של התחתית וסיכמה זאת כך:״רציתי אותך לקשר רציני לא של חודש חודשיים,בחיים לא נתקלתי ההתנהגות כמוו שלך רדיפה ורפיסות,אני ממשיכה הלאה תלמד לפעם הבאה..אני לא רוצה ולא חושבת שדעתי תשתנה תמשיך ואל תיתקע״ עברו חודשיים מבחינתי..הלכתי לקבל עזרה מקואצר שנתן לי להבין שאין טעם לרדוף ורצון לא משתנה במילים אני יותר רגוע וסובלני לגבי קשרים והחיים בכלל...בקיצור שזה נגמר עשיתי ניתוק מוחלט ממנה גם ברשתות החברתיות..כעת אני יותר רגוע ושקול ומבין שהיו בה מלא צדדים טובים שחיפשתי ומבין שאי אפשר למחוק את מעשי מצד שני אני רוצה אותה בחיי ולכן ואני חושב לפנות אליה כעת שעברו חודשיים הקטע שאני לא כול כך יותר מה לומר והאם זה שווה בכלל?ואם כן איך להביע את עצמי בצורה נכונה ברור לי שקשה לשנות את הרושם שהותרתי
ד"ר אורן חסון
מה שצריך לקרות יקרה
⌄
ינאי יקר,
יש גם פרשנויות אחרות, שכדאי לשים אליהן לב, גם אם זה נראה לך דקויות: לאחר ההודעות שלך, לא בטוח בכלל שהיא חשבה שאתע עלוב ובתחתית. יתכן מאד שלא כך היא פרשה זאת, אלא כמי שהוא חסר בקרה וויסות, ולכן גם שמה שלא מתאים לה הוא בן זוג לא מווסת, שלא מצליח לשלוט ברגשותיו, יותר מאשר שלא מתאים לה בן זוג שאינו מצ'ואיסט וחזק.הגיוני שהיא לא תאמין שהשתנית עד כי כך בחודשיים האלה. הגיוני גם מבחינתך להבין שהיא בעצם הביעה צרכים שהיו שונים משלך עוד לפני שהתחלת להעיק עליה. חודשיים זה מעט מכדי להחליט שהיא האחת שלך, כי יש בה עוד המון דברים שאינך מכיר. חוסר היכולת שלך לווסת את האכזבה או החשש מכישלון לא מאפשר לך לומר את זה לעצמך כסיבה שבגללה אתה אמור לחדול, שזה אחד הביטויים של ויסות.וראה את ההתכתבויות שלי עם נוי = נאור כמה שאלות למטה.אני מקווה שאתה באמת מצליח להיות רגוע ושקול יותר, ושתצליח להמשיך ולהיות כזה גם בעתיד בקשר או בקשרים הבאים שלך. אולי באיזה שהוא מקום נכון יותר לומר לעצמך 'מה שצריך לקרות יקרה', כי אמירה שכזו יכולה לתת לך את הסבלנות הנדרשת, וגם את ההבנה שמתישהו, כשזה יהיה נכון, זה יקרה.