הבנת בת הזוג: טיפים ושיחות

תאריך פנייה: 26.11.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חגי
מציאת זוגיות
26.11.2016 • 13:49

שבת שלום/ שבוע טוב נעים מאוד חגי בן 26 הכרתי בחורה בת 24
במהלך השבוע האחרון עברתי חשבון נפש עם עצמי, והחלטתי שאני משנה את דפוס התנהגותי.
מאחר ואני יוצא לדייטים הייתי תמיד מתנהג בפזיזות חושב לשלוח ידיים מחפש את הנשיקה ב2 הדייטים הראשונים הרגשתי שבאופן ההתנהגות הזה הייתי מוביל את עצמי לקשרים לא בריאים וקשרים שלא מחזיקים מעמד זמן רב
לאחרונה החלטתי שאני משנה את זה ולא שולח ידיים ולא מחפש את הנשיקה החלטתי שעל מנת להגיע לשלבים הללו אני יהיה חייב להרוויח את זה והמילה להרוויח מתפרשת אצלי גם בהצד של הבחורה וגם מהצד שלי
לאחרונה הכרתי בחורה שעל פני ההיכרות הקצרה שהייתה לי איתה באמת הייתי סבלני מאוד ושמרתי על איפוק מסויים היא לא ידעה באמת מה אני מרגיש או מה אני חושב כי מהצד שלה היא לא ידעה לעכל אותי ושוב הדייטים היו ממש טובים מגוונים ויצירתיים השתדלתי להראות התעניינות שיחות ולשדר עסקים כרגיל העדפתי לא לחנוק יותר מדי ולא לחפור יותר מדי אני מעדכן שהיו רק 5 דייטים ב5 דייטים היו לה סוג של שיחרור עצבים שבאחד הפעמים היא פשוט שלחה אליי הודעה שהיא לא מעכלת אותי ולא מבינה אותי הסברתי לה שאני מתייחס אליה מאוד ברצינות ושלא תחשוב לרגע שאני משחק איתה היא גם לא הבינה למה הנשיקה לא הגיעה והיא מרגישה שהיחסים לא מתקדמים גם פה הרגשתי שהבחורה לא באמת מנסה להבין ורוצה למשוך אותי לפי קודים של התנהגות שהיא הייתה רגילה אליהם הייתי מאוד ענייני ושמרתי על עיקרון שאומר שבשביל דברים טובים אסור לי לרוץ ולהיתקדם לאט ובטוח כי בעייני מה שבא מהר הולך מהר בדייט 6 שבו היינו אמורים להיפגש והכל התפוצץ היא סיפרה לי שהיא לא קמה למספרה ונרדמה ניסיתי לעודד אותה ולהעביר לה תחושה שזה לא סוף העולם וזה קורה באמת היה לי הצורך להרגיע אותה ומשם באה ההתפוצצות מהצד שלה פתאום נהיה סיר לחץ מהצד שלה והיא פשוט הוציאה עליי משקעים שישבו עליה ואמרה לי שאין לנו מספיק שיחות נפש ומספיק חיבור שיכול להחזיק את הקשר שלי באמת היו לי ניסיונות להבין אותה אבל לא באמת ידעתי איך לעכל את ההרגשה שהיא מרגישה הסברתי לה שאני חושב שמבחינה זוגית אנחנו לא מספיק בשלים עדיין להיכנס לשיחות נפש ואם זה יבוא זה יבוא לבד ופשוט לזרום ההיכרות ולא להיות לחוצים ושלא תטעה אנחנו יצאנו למספר מקומות באולינג/. סרט/ לאכול ביחד/ אפילו גם השקעתי בארוחה מול הים וניסיתי להעביר לה את ההרגשה שהיציאות שיצאנו אליהם הם גם סוג של היכרות ומבחנים קטנים לזוגיות שלנו ובאמת היו יציאות טובות של צחוקים וזמן איכות אחד עם השני אותה בחורה גם לומדת וגם עובדת במקביל לא רציתי לתת לה את ההרגשה שאני גם חונק יותר מדי להפך רציתי שתהייה לנו זוגיות עם הבנה הדדית משנינו אני לא אומר שאני מושלם אולי גם אני פיספסתי נקודות מסויימות אצלה אבל ב5 דייטים האם באמת אפשר להגיע לחיבור נפשי ואינטימי במעט זמן שמכירים? אני עדיין מאמין שעל מנת שאוכל להגיע לזוגיות טובה ורצינית עליי להתייחס לבחורה בצורה רצינית ומכובדת כי לשם אני מכוון
אשמח לדעתך

תודה

ד"ר אורן חסון
שיחות ללא שיפוטיות
26.11.2016 • 23:38

חגי היקר,
נדמה לי שאתה מתקשה להבין את בת הזוג שלך, ואולי גם נשים צעירות בכלל, אז אתה מחפש "כללים", ומנסה לנחש איזה כלל יעבוד. היא מאד מצאה חן בעיניך, ולכן, כדי לשמור על הקשר הזה, חשבת על הכלל "הפעם אני מחכה עם הנשיקות והנסיונות להתקרב אליה מינית". אבל הנה היא אומרת לך: זה לא מה שאני מצפה! אני לא מבינה אותך? - ובמקום לומר: "אני מאד רוצה, חשבתי שאולי יתאים לך שאמתין מעט כדי שתביני שאני באמת רוצה איתך קשר ממשי", אתה מסביר למה לא. כך שאולי הכלל הנכון הוא לא לקבוע זמן מתאים לנשיקה הראשונה, ולנסיונות מגע ראשונים, ולסקס המלא הראשון. אולי הכלל הנכון הוא "להקשיב ולנסות להבין מה מתאים לה." ולפעמים צריך לבדוק, אבל בעדינות, ולדעת לסגת ולאפשר לה להמשיך ולהיות בטוחה איתך מחד, אבל להתקדם עוד כשהיא רוצה באמת.קראתי גם את המשך מכתבך, וכאן - אני מתלבט בין האפשרות שבאמת קשה לך להבין את הצד השני, לבין האפשרות שהיא אינה יציבה מספיק, ופגיעה מאד (בדרך כלל זה הולך ביחד), ולכן אתה לא יודע למה לצפות. ויתכן שכן, דווקא לעשות "שיחות נפש", כי הן פתח להבין מי היא, מה היא, מה השאיפות שלה, מה המאוויים שלה, מה היא אוהבת. אני לא יודע מהן שיחות נפש בעיניך, אבל יתכן שבעיניה זו האפשרות לשיתוף ולאפשר לך להכיר אותה, ואולי גם האפשרות להכיר אותך טוב יותר.אני יודע שכוונותיך טובות. הרבה שיחות הן המפתח להבנה, בעיקר אם אתה משלב בהן הבנה וסקרנות להבנה מי היא, ללא שיפוטיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083