הבנת בת הזוג הצעירה

תאריך פנייה: 30.06.2014 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ירון
התעלמות בזוגיות -חבל לי..
30.06.2014 • 03:48

שלום
אני 24 ובת זוגתי 20. אנו כבר שנתיים יחד. זוגיות מאוד טובה עד ש.. היא פשוט החליטה להתעלם ממני -שאלתי רבות למה אך לא ממש היה לה תשובה. לא זכורים לי תקריות או מילים שנאמרו לא במקום. מה היא מנסה אותי או מה? חבל לי היינו יכולים להמשיך להיות זוג יפה ופתאום קורה דבר שלא קרה. התעלמות ומי יכתוב ראשון פעמיים כתבתי לה והסברתי שאני מתגעגע אך היא בשיא הקשיחות אומרת שאין צורך להתגעגע לאחת כמותה, משפט שאני לא אמרתי לה מעולם אלא תמיד אהבתי מי שהיא. היא בכללי טום בוי אך אני אוהב ומקבל אותה כמו שהיא יודע בוודאות שהיא רגישה!!! אך מראה קשיחות של גבר אחרי לילה עם מאהבת. לפני לא היה לה בן זוג כך שלא התעלמו ממנה ולא הראו לה קשיחות מהסוג הזה -אוליי זה מהבית והושרש אליה עם כל המעטפת של טום בוי למרות שהיא בחורה מאוד נאה -אינני מבין למה היא צריכה כל כך הרבה מנגנוני הגנה. היא אומרת שאוהבת אך מיד חוזרת לקשיחות שלה. מאוד רוצה להתקדם איתה להמשיך להיות איתה נאמן וטוב אך ללא תשובות ברורות והתנצלויות היא ממשיכה בשלה. האם להישבר שוב ולכתוב לה? או סופסוף לשבור אותה ולהראות לה מה היא עושה לי. חשוב להדגיש שזה רק בחודש האחרון ככה. האם צריך לעדן או לשבור? הרוב אומרים לי זה מבחן ולא להתקשר ולא לשלוח כלום. לא מתאים לי אישית מצד אחד אך מצד שני היא לא מתרגשת או לא מראה התרגשות מכלום כבר חודשיים -אוליי משו בבית אוליי זמני. אני מקווה.

ירון
התעלמות בזוגיות -חבל לי..
30.06.2014 • 03:53

אני פוחד ליפול לאובססיביות. אך זה מושך ואני מנסה לשמור על עצמי ולא להראות לה. לפעמים היא מראה לי גם התעניינות ומאמצים בקשר. אני כבר לא יודע זה מסבך אותי. מה איתה..

ד"ר אורן חסון
מתוך רצון להבין ולא מתוך פגיעות
30.06.2014 • 16:24

ירון יקר,
אתה קצת יותר בוגר ממנה. היא יותר בתחילת הדרך ויותר מחפשת את דרכה, כאדם וכבת זוג. מנגנוני ההגנה שלה אינם קשורים בהכרח למראה החיצוני. לאחר שנתיים שאתם ביחד, יתכן מאד שהיא מחפשת דרכים אחרות. היא בת 20, ואולי חושבת שהיא צריכה להתנסות עוד, ואולי בגלל זה היא מורידה מערך עצמה בעיניך, ואולי גם בעיני עצמה - כי אולי היא לא מעריכה בעצמה את הצורך בלחפש את עצמה כאשר יש לה אותך. וכל מה שכתבתי הוא רק ניחוש אחד מתוך רבים אפשריים.אני לא יודע מה זה "לשבור" או "להישבר". שניהם נשמעים לי רע. יתכן מאד שהיא לא מדברת איתך כדי שלא לפגוע בך, מה שנשמע לי הרבה יותר סביר. ככל שתצליח להראות לה שאתה חבר שלה "בכל מחיר", ומוכן לשמוע ולהבין גם אם זה יפגע בך, ועדיין היא תהיה יקרה בעיניך ותרצה בטובתה גם אם היא לא תרצה בך (וזה קשה), כך יש סיכוי טוב יותר שהיא תסביר לך בשיחה פשוטה, ואולי גם כואבת וארוכה, מה היא באמת מרגישה. כרגע, כאשר אתה פגיע, קשה לה יותר אולי לחשוף את מה שהיא באמת חושבת. סביר שלאחר שנתיים ביחד, גם היא לא רוצה לפגוע בך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083