הבדלים בין גברים לנשים בזוגיות
ח
שלום ד"ר אורן
⌄
שלום,
אני נשואה+3. בת 30. בעלי בן 34.בעלי איש מאוד חכם. הקים עם עוד 2 אנשים סטרט-אפ לפני שנתיים וחצי. בינתיים אנחנו די מתקיימים מהכסף שהביא מהבית (משפחתו יחסית אמידה). גם אני עובדת אבל זה לא מביא הרבה כסף..למשפחה שלי תמיד היו בעיות בכסף. ולפני שהכרתי את בעלי עסקתי כל חיי בנסיון לשרוד, ככה שכל עניין הכסף מאוד רגיש בשבילי.הסיבה שאני כותבת היא שאני די לחוצה מכל העניין של הסטרט-אפ. אני טיפוס 'שונא סיכון'. מעדיפה ביטחון. מצד שני אני גם מאוד אשמח אם יצליח וברור שיהיה לי כיף אם נתעשר. אבל אני כבר ממש לא בטוחה שיצליח וקשה לי לעשות את עצמי כאילו אני מאמינה בו ותומכת בו.. בינתיים ככה אני מציגה את פני הדברים כי אני רוצה להיות אישה תומכת אבל אני כל הזמן נורא נורא דואגת מה יקרה אם לא.. והאם לא עדיף שיעבוד במשהו אחר. העניין הוא שלא מתאים לו באופי להיות 'שכיר', הוא בן אדם שהוא 'יזם בנשמה'.. אז קשה לי לדרוש את זה ממנו (בבכל מקרה אנחנו בכלל לא שם. אני עד עכשיו בכלל לא אמרתי לו את מה שבליבי והוא בטוח שאני מאמינה בו וזה חשוב לו מאוד, וקשה לי לנפץ זאת).היום הייתה להם נפילה מאוד רצינית (אכזבה מאוד גדולה, משהו שהם ציפו לו הרבה זמן שקשור במשקיעים), שגרמה לי עוד יותר לתהות ולחשוב על כל העניין. כמובן שמבחוץ אמרתי לו: "אל תדאג, זה קורה לכל סטרט-אפ בדרך להצלחה.." , אבל מבפנים ממש נאכלתי והתבאסתי.מה אני צריכה לעשות? אוף!!!
ד"ר אורן חסון
בסיס שלא יתערער
⌄
ח יקרה,
יש בעניין הזה פער טבעי בין גברים לנשים. גברים מהמרים יותר למען הצלחות גדולות יותר מאשר נשים. נשים מחפשות יותר יציבות. הדבר הזה נבדק ואושר במחקרים שונים ובתחומים שונים, כולל ענייני מקצוע וקריירה. זה ההבדל שביניכם.האם הוא יצליח? אי אפשר לדעת. האם הוא מספיק חכם כדי להמר נכון? - כנראה שכן לפי דברייך, אבל יתכן שאת אומרת לעצמך שגם אם הסיכוי שלו להגיע ל"המון" הוא 90%, את חרדה מאד מהאפשרות של אותם 10% של חוסר ביטחון.אי אפשר לדעת מה נכון יותר. עד עכשיו נהגת נכון, ותמכת בו, ואם את רוצה לשמור על הקשר כקשר טוב, סביר מאד שזה מה שתצטרכי לעשות. בסופו של דבר, נראה שהאיש שלך עשוי מחומר של מצליחנים, אלא שאין ביטחון של מאה אחוזים שזה תמיד יצליח גם איתם. חשוב שיהיה לכם בסיס יציב, גם אם לא גדול מאד, שלא יתערער. כל היתר הוא הנאת החיים שלו וטעם החיים שלו, שאולי יהפוך עם הזמן גם למרכיבים שונים בטעם החיים שלך.
ח
בסיס שלא יתערער
⌄
אני לא כ"כ הבנתי מה זה אומר שחשוב שיהיה לנו בסיס יציב, שלא יתערער. האם הכוונה לבסיס היחסים שלנו, או לבסיס כלכלי?.מה הכוונה שכל היתר זוהי הנאת החיים שלו?...אז אתה אומר בעצם להמשיך לתמוך בו כלפי חוץ ולא להראות לו את אשר בליבי?תודה רבה
ד"ר אורן חסון
בסיס של ביטחון
⌄
ח יקרה,
התכוונתי לבסיס כלכלי מינימלי, שעליו אתם צריכים להסכים. ושאם הוא יצליח, שהבונוסים יהיו גדולים מאד, כי לזה הוא שואף. הדרייב הזה שלו, והשאיפה שלו, אלו שמניעים מצליחנים רבים, הם טעם החיים שלו.אולי מה שיש אצלך בפנים יוכל להרגע אם תסכימו על מינימום של בסיס כלכלי בטוח, ואז יהיה לך קל יותר לתמוך בו ובשאיפותיו, שסביר מאד שהוא רואה אותן הן כאישיות והן כמשפחתיות.