מה אנחנו מדברים? הבהרה

תאריך פנייה: 21.12.2019 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
איילה
אבולוציה
21.12.2019 • 14:24

ממש לא, אני מדברת על המציאות שהוכיחה את עצמה לאורך ההסטוריהנכון שחקר התודעה הוא בחיתוליו ולכן אנחנו עדיין לא יכולים להבין לעומקה של ה"אהבה"אבל אם כן נסתמך על תכלס ומה שכבר חקרנו וגילינו, החברה שלנו בנויה על חוקים שהמצאנו ומאפשרים לנו להמשיך להתקיים ולהתרבות, חלק מהחוקים האלה שסיגלנו או שכפו עלינו להסתגל אליהם הם נישואין, הקמת משפחה נורמטיבית במקרה פה אצלנו זה "כדת וכדין" , ז"א יש לנו צורך להזין את החוקים האלה כדי להמשיך להתקיים כחברה, ה"אהבה" הזאת היא בעצם תן וקח .דוגמא נהדרת היא האבולוציה של ביות הכלב, אומרים שהכלב הוא חברו הטוב ביותר של האדם, אדם אוהב את הכלב והכלב מת על הבעלים שלו, אבל בעצם אם נסתכל לאורך ההסטוריה נבין שבעבר הכלב היה זאב לא מבוית, שווה בין שווים, לא היה הבדל בין האדם לכלב/זאב,כלבים שלא צייתו כלל לאדם והייתה להם בחירה אם לחבור או לא, עם השנים האדם לקח את החיה הזאת לצרכיו לשימוש של ציד ועוד, הכלב הבין שמוטב לו להיות החבר הכי טוב של האדם או שימות, אז סיגל לעצמו מניפולציות ועיוותים כאלה ואחרים עד אשר הפך לחיית מחמד , היום קוראים לזה "אהבה" אבל מה זה באמת אנחנו כבר יכולים להבין.

ד"ר אורן חסון
על מה אנחנו מדברים?
22.12.2019 • 13:19

איילה יקרה,
א. האמת היא שאין לי מושג למה את מתייחסת כשאת כותבת 'ממש לא'. על מה אנחנו מדברים? האם את מתייחס לאיזו התכתבות ישנה בינינו? - הייתי שמח לו היית נותנת לי קישור.ב. אם את מתייחסת לאחת מהפוסטים שלי תחת 'בואו נדבר על' – הייתי שמח לו היית משרשרת זאת למקום המתאים, כי אני רוצה להקדיש רק את הפוסטים הללו לדיונים רחבים יותר, ושפניות חדשות תהיינה רק בשאלות אישיות, כך שאוכל למצוא אותן מיידית. אחרי הכל, בפורום שכזה אני רוצה לתת להן קדימות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
איילה
על מה אנחנו מדברים?
28.12.2019 • 20:13

זה היה בתגובה ל"בוא נדבר על אהבה