הבדלים בין פסיכולוג קליני לפסיכולוג אבולוציוני

תאריך פנייה: 08.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שוש
תהיה
08.11.2006 • 13:15

לד"ר היקר
מה ההבדל בינך לבין פסיכולוג קליני?אני שואלת מכיוון שאני לא יודעת האם אתה המטפל המתאים לי ולבעייתי?תודה

ד"ר אורן חסון
פסיכולוגיה אבולוציונית וקלינית
09.11.2006 • 01:29

שוש יקרה,
קיימים כמה הבדלים ביני לבין פסיכולוג קליני (ואגב, קיימים הבדלים גדולים גם בין פסיכולוג קליני קוגניטיבי, לביהייביוריסטי, לדינמי, שהאחרון שבהם הוא הנפוץ יותר בארץ). הבולט שבהם הוא שפסיכולוג קליני עבר מסלול לימודים של הפסיכולוגיה הקונוונציונלית, ואחר-כך לימודים וסטאז' הנוגעים לשיטות טיפול בנושאים קליניים שונים, ובכלל זה בהפרעות נפשיות שונות, גם אם לא בטיפול תרופתי (את זה עושים פסיכיאטרים). אני עברתי מסלול חריג, שבעצם אפילו אינו מסלול ברור ומסודר. אני מגיע לתחום הזה מהאקדמיה, מהמסלול הההתנהגותי-ביולוגי ולא הפסיכולוגי. את הכיוון האקדמי הזה אימצה הפסיכולוגיה האבולוציונית. זה תחום שכמעט שלא מלמדים אותו בארץ בפסיכולוגיה, אם כי כן מלמדים בארץ את הבסיס התאורטי, אבל דווקא בפקולטות למדעי החיים.וההבדל הוא גם בתובנות השונות הנוגעות להבנת האדם וצרכיו (ולכן גם זיהוי של קונפליקטים זוגיים), כי הפסיכולוגיה הקונוונציונלית, למרות שתמיד פזלה להסברים אבולוציוניים, (כמו הסבר המבוסס על הקונפליקט "התקף-ברח", שהוא פשטני מדי לטעמי), מביאה הסברים שלעתים אינם סבירים מנקודת מבט ביולוגית מקובלת. תוכלי לקרוא כאן בפורום תשובות שונות שלי לגולשים, שיראו לך מהן התובנות שלי. במידה רבה הן מתבססות על שיקולי רווח והפסד, ולמרות שאיני מזכיר את המלה אבולוציה, היא ברקע הדברים. בנוסף לאלה, ההתמחות שלי היא בהבנת התקשורת הבין-אישית, שגם בה אני משתמש בכלים שונים מאלו של הפסיכולוג הקליני הקונוונציונלי.אני לא יודע אם עזרתי או בלבלתי. בסופו של דבר את צריכה לתת אמון באדם שאיתו את עובדת. אם תרצי לברר איתי אם אני מתאים לך או לא, דברי איתי טלפונית, ונוכל לבחון את הדברים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083