הבדלים בתגובה לפרידה: גברים מול נשים

תאריך פנייה: 17.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אור
מאוכזבת וכואבת
17.01.2007 • 21:08

שלום.
..אני וחברי הגענו למבוי סתום לפני הרבה זמן ובחודשיים האחרונים מתחנו את כל הגבולות מהסיבה הפשוטה שיש בינינו אהבה גדולה או לפחות הייתה.לפני 3 שבועות ביקשתי ממנו שננתק את הקשר לגמרי, הבעיה היא שאנחנו לומדים באותו מוסד לימודים ולמזלי הרב ,השנה לא יוצא לנו ללמוד בשום קורס יחד מה שמקל עלי אבל אני כן רואה אותו וזה לא פשוט בשבילי.היום נודע לי דרך חברה שלי שלומדת איתי גם ,שהיא ישבה עם חברה שלה (במקרה ידידה של האקס שלי) והאקס הגיע אליה למטרה מסוימת הקשורה ללימודים וחברה שלי ראתה שיש להם קשר ואחרי שהוא הלך היא פתחה איתה בשיחה וסיפרה לה שאני יצאתי איתו.החברה שלה אמרה לה שהיא יודעת הוא סיפר לה...ואמרה לה שהוא סיפר לה שיש לו מישהי עכשיו (משהו לא רציני כנראה)...השאלה שלי היא פשוטה: איך יכול להיות שעם כל ההצהרות אהבה שלו אלי וכמה הוא מרגיש שנועדנו להיות ביחד וה- 10 חודשים מלאי האהבה והתשוקה וזה שהוא לא וויתר עלי כל כך הרבה פעמים ובום!!!! רק 3 שבועות רישמיות של פרידה (כי לפני לא היינו ממש אחד עם השני כבר תקופה של חודשיים, מין און ואוף) וככה הוא ממשיך כל כך מהר ?אני כן מאמינה וגם שמעתי על כך שיש גברים שאחרי שהם נפרדים מאהבה גדולה שלהם בחיים הם לא יכולים לגעת בבחורה אחרת ולחשוב על מישהי אחרת.בכל מקרה, אני לא מסוגלת לחשוב שגבר אחר יתקרב אלי עכשיו למרות שהפרידה כן באה ממני בסופו של דבר.העניין הוא שלאורך כל היחסים הייתי חשדנית כליו שהוא פלרטטן וחביב על כלום ולכולן כל כך מהר ונעשיתי בן אדם קנאי כמו שלא הכרתי את עצמי בחיים.איך זה עובד אצלהם?.....כי אני כבר התייאשתי להבין בעצמי את ההתנהגות הזאת של הגברים.אשמח לקבל דיעה...

ד"ר אורן חסון
הבדלים בינך לבינו
19.01.2007 • 22:21

אור יקרה,
זה עניין אינדיבידואלי, אבל זה כך יותר אצל גברים: כאשר הם מזהים שיש בעיה ("אני לבד"), הם זקוקים מיידית ל"פתרון". והפתרון הוא להפסיק להיות לבד. את מזהה שיש לך בעיה ("כואב לי על הפרידה"), את לוקחת לך את הזמן להתאבל ולהסתגל מחדש. יכול להיות שגם הוא לא מוכן עדיין לקשר חדש, אבל הוא מנסה, כי אולי הוא מחובר פחות לכך שהוא עוד לא מוכן לקשר חדש, גם אם זה המצב. ואולי זה פחות חשוב לו שהוא לא מוכן. אני מכיר גם גברים שלאחר קשר של שנים, ועם המון כאב, הדבר הראשון שהם עשו, עוד לפני שנפרדו, זה להרשם לאתר הכרויות ולהתחיל לצאת. זה לא נגדך, וזה לא אומר בכלל שלא הבנת מה קורה בקשר ביניכם.ואולי כואב לך יותר כי באיזה שהוא מקום קיווית שאולי בכל זאת תחזרו להיות ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083