הבדלים במין: גברים מול נשים

תאריך פנייה: 31.10.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתביישת
העדר יחסי מין
31.10.2009 • 11:33

אני ובעלי מקיימים יחסים פעם בחודשיים. מדי פעם אני מעלה את הנושא והוא טוען שזה בגלל העייפות. ואנחנו באמת מאד עייפים:יש לנו שני ילדים קטנים וכבר יותר משנה אנחנו לא ישנים בלילות, הקטן מתעורר כל כמה שעות. בנוסף, בעלי קם לפני 5 ונוסע לעבודה (כדי שיוכל לבלות קצת עם הילדים). גם אני קמה מוקדם, רצה לעבודה ובחזרה וכד'.אז השאלה היא בעצם, האם לדעתכם מדובר בתירוץ ורוב הזוגות במצבינו היו מוצאים פתרון?ד"א, אם אני מתחילה איתו, הוא לא מסרב. וזאת הסיבה שאני לא מתחילה איתו, כי אני רוצה לדעת שהוא באמת בעניין ולא סתם לא נעים לו לסרב לי.חוץ מזה, גם לפני הילדים, לפני העייפות הגדולה, היינו מקיימים יחסים גג פעמיים בשבוע. אז אולי הוא פשוט לא אוהב סקס?

ד"ר אורן חסון
הבדלים ביחסי מין בין גברים לנשים
01.11.2009 • 11:32

מתביישת יקרה,
נכון שבדרך כלל הבעיה הפוכה, ובדרך כלל, כתוצאה של טרדות יום-יום ועייפות, נשים הן שנוטות להימנע מיחסי מין יותר מאשר גברים. אחת הסיבות הפשוטות הן שלכל אחד יש צרכים מנוגדים, והפשרות שאנחנו מוצאים, בין צורך לצורך, תלויות בעוצמת כל צורך. בדרך כלל, הצורך המיני של גברים חזק יותר מזה של הנשים, ולכן, במהלך הפשרות האישיות במערכת האילוצים והעייפות, הם נשארים עדיין מיניים יותר. זה מתחזק עוד יותר על-ידי העובדה שנשים צריכות להיות פנויות יותר רגשית ליחסי מין, בעוד שלגברים יש בדרך כלל פחות בעיה לעזוב הכל בצד, להתפנות לסקס ולחזור אל כל היתר אחר-כך. באורח מוזר, נשים, שהן מולטיטסקיות (יכולות לעשות כמה דברים בו זמנית) בכל דבר אחר, מתקשות יותר להניח לכל היתר כדי להתפנות למין, בעוד שגברים, המתקשים יותר במולטיטסקיות, דווקא כאן מוכנים יותר לפנות את השולחן לסקס בכל רגע נתון.אבל, וכאן מגיע האבל. זו היתה ההכללה. והכללה זו נכונה בדיוק כמו ההכללה "גברים גבוהים מנשים". העובדה היא שיש נשים שהן גבוהות מחלק מהגברים. בסופו של דבר, כל אחד מאיתנו הוא רק נקודה בסטטיסטיקה שיוצרת מגמה. עושה רושם שהגבר שלך מיני פחות יחסית לגברים אחרים, ואולי גם יחסית אליך. אם הוא היה הגורם המגביל בקיום יחסי מין עוד לפני שהגיעו הילדים להשתכן אצלכם, אז זו בהחלט אפשרות סבירה.זה לא אומר, ולא קשור לכך שהוא יכול להיות "גברי", מתפקד, ונפלא בכל דבר ועניין אחר. אין קשר בין הדברים, ולא צריך לחפש אותו.לגבי ה"מה לעשות עם המצב?", חשוב, שאם זה המצב, שלא תקחי את זה כמשהו אישי. ולכן, את במצב קצת הפוך ממרבית הזוגות, שבהם הגבר לפעמים לא מנסה, כי הוא רוצה שאשתו תיזום. סוג של בחינה לדעת כמה היא רוצה. למרות שאת מקבלת מידע מזה, זה לא תמיד מועיל, ובודאי לא אם את הצורך הזה שלך במידע הופך למנהג. שניכם תפסידו. את המידע הזה כבר יש לך. ולכן, אם הוא זורם איתך, לכי עם זה, על פי הצרכים שלך. הוא רוצה אותך מספיק כדי לזרום איתך, וגם זה חשוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083