האם מראה חיצוני חשוב לך?

תאריך פנייה: 12.07.2022 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
הדר
שטחיות
12.07.2022 • 11:10

שלום רב,
אורן
אני בסוף שנות הארבעים, נשואה פלוס ארבעה ילדים מתוקים, משכילה ויש לי בעל טוב, נאמן, חרוץ, תומך. אני בעלת קריירה ועובדת עם אנשים משכילים ומעניינים מתחומים שונים. אני מתקשה להבין מדוע אני נמשכת רק לגברים בריונים כגון- מרימי משקולות, מתאמנים בתחומי ספורט שונים,וכו'. לא מתעניינת בהשכלה,גם כסף לא מעניין אותי, רגשות, אישיות, אופי, תארים . גם בעלי נאלץ להרים משקולות בגללי כדי לרצות אותי. מעולם לא בגדתי , אני בן אדם עדין , אוהבת טבע אך מתוסכלת מהשטחיות שלי . למה מעניינת אותי רק המעטפת החיצונית?

ד"ר אורן חסון
האם זה באמת כך???
13.07.2022 • 10:56

הדר יקרה,
שאלת שאלה מעניינת. האם יתכן שבעצם כל הדברים האלה, כסף, השכלה, רגשות, אופי, תארים- לא מעניינים אותך משום שאת אלה כבר יש לך בבן הזוג שלך, ולכן את פנויה להסתכל על אותו דבר "שטחי" שחסר לך? האם הוא שטחי רק כי את כל היתר כבר יש לך?ושאלה אחרת, מעניינת גם היא, האם זה באמת חשוב לך, כשלעצמך, או שאולי זו התדמית שלו בעיני אחרים, או אחרות, היא שחשובה לך יותר ממה שנכון לך (או אולי בכלל זו התדמיתשלך, כשאת הולכת לידו ואחרים/אחרות רואים אתכם ביחד)?אין ספק שמראה חיצוני משפיע עלינו. כך שזה נורמלי שאת מסתכלת על זה. אלא שבשלב הזה עדיין לא הצלחת לשכנע אותי שאת באמת רואה רק את זה, ושכל הדברים האחרים באמת לא מעניינים אותך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הדר
האם זה באמת כך???
13.07.2022 • 20:01

שלום
דר' אורן
אכן צדקת ברוב הדברים שכתבת, את כל הנתונים שאני כביכול לא מחשיבה יש לו, אבל אני לא ניסחתי את השאלה נכון. בשנים האחרונות, בערך מגיל 45 הבנתי שאני נמשכת משיכה אמיתית רק לגבר שמפגין חוזק פיזי, המראה אכן לא מעניין אותי, אלא הפגנת החוזק כגון- מאמני אומנויות לחימה, מדריכי כושר , עובדים בעבודה פיזית מאומצת וכו'. אני פשוט מעט מאוכזבת מעצמי, כבן אדם שמסוגל להגיע לרמות חשיבה גבוהות בתחומים שונים. מה דעתך? האם יש הסבר לעניין ? תודה

ד"ר אורן חסון
דברים שהם חשובים לנו
17.07.2022 • 14:44

הדר יקרה,
אני חושב שעדיין אין בהכרח סתירה בין הדברים, כלומר, שבהחלט יתכן שלו בן הזוג שלך היה מוצק ועם ריבועים בבטן, אבל "לא מעניין" אינטלקטואלית ורגשית, ותלוי בך כלכלית – שאולי היית רואה היום את כל התמונה אחרת לגמרי, כי העולם הרגשי שלך היה נבנה אחרת, ועם תסכולים אחרים.אבל הפנייה שלך בכל זאת מפנה אותי לשאלות שונות שקשורות לשינויים שעוברים אצלך, שאולי חלקם קשורים למיניות שלך (נשים רבות בגילאים האלה 'משתחררות' מינית, לפעמים דווקא בגלל החשש שהן מאבדות את הנעורים, ושהזמן שנותר 'לחיות' הוא קצר) – והמיניות מתחברת יותר למראה החיצוני, שלך, של הגברים שאיתך, ושלכאורה – אם גבר שנראה טוב וספורטיבי, ואולי בעיקר צעיר, מחזר אחרייך, סימן שאת עדיין שומרת על הנעורים שלך. אולי זה חלק מהעניין.ואולי – אולי גם חיכוכים טבעיים שמן הסתם יש והיו ביניכם לאורך השנים, שגם הם אולי אומרים לך: מ"זה" אני כבר עייפה. אני רוצה משהו "אחר". כמו שלפני שנים מטופל שלי, שהיה נשוי לסקנדינבית יפהפיה אמר לי, לאחר שנפרדו: זהו. אני בשום אופן לא רוצה אשה יפה בתור בת זוג! – ובזה אני רוצה לומר שההסטוריה שלנו יכולה לרדוף אותנו ולהשפיע עלינו, לפעמים כנגד האינסטינקטים הראשוניים, או לפחות כנגד שיקול הדעת שכולל את כלל האינסנטינקטים, ויכול לשכנע אותנו ולהשפיע עלינו באופן שהוא שטחי הרבה יותר ממה שהיינו קודם. בדרך כלל, לאחר שהרצון הזה מסופק, הוא נעלם, בהדרגה או במהירות. אנחנו רק רוצים שלא לתת לו מקום חזק מדי, כדי שלא להפסיד דברים שהם חשובים לנו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083