האם להישאר עם החבר? עצות ופתרונות
מתוסכלת
בעיה עם אמא שלו
⌄
שלום רב,
יש לי חבר מזה שנה וחודש. אנחנו מאוהבים והקשר שלנו מעולה, רק בעיה אחת מפריעה- אמא שלו.עד לפני חודשיים הכל היה בסדר. היה יום הולדת לאח שלה [50] והיא ביקשה ממנו לבוא ומשום כך לא הלך כי לא עניין אותו. היא מאשימה אותי בכך ומאז מעבירה עליי ביקורות מעל ומעבר[לא באופן אישי אלא דרכו].הביקורות שוליות כמו: "השיער שלה שרוף,היא רוצה אותך רק לעצמה,היא לא מחייכת..." וכו..אני יודעת שהיא אישה קשה שלא מסתדרת עם אף אחד. בעלה אמר את זה ואחיות שלה אמרו גם הן שהיא אישה קשה שמעבירה ביקורת על כל אחד. זה באמת נכון כי כשהיא מדברת איתי היא מעבירה ביקורת על אנשים אחרים וזוהי תופעה ששמתי לב אליה עוד לפני שכל הסיפור הזה התחיל.עכשיו היא הפסיקה לדבר מאחורי גבי ומדברת איתי כמו שאני חברה שלה אך אני לא מרגישה בנוח עם זה מפני שאני כבר לא אוהבת את האישה הזאת.למרות שכולם אמרו לי שהיא כזאת[באמת שהיא עושה את זה לכולם, הן לילדים שלה,לאחיות שלה והן לבעלה. וכמובן לאנשים שלא המשפחה].המצב נורא מתסכל,אני רוצה לאהוב אותה[עכשיו היא שונה,מביאה לי פרחים ואוכל וכ"ו..] אך אני לא מצליחה אני פשוט מתעבת את האישה הזאת!מה לעשות????? האם עליי להפרד מבנה שאני כ"כ אוהבת?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
איזון לא קדוש בין יכולות וצרכים
⌄
מתוסכלת יקרה,
לשנות אותה, כנראה מאוחר מדי. להיות נחמדה אליה ייצור יחס טוב יותר אליך, אבל השאלה היא אם את מסוגלת לזה. ואולי זה מה שאת צריכה ללמוד. ולכן התשובה לשאלה שלך, אם להשאר עם החבר שלך או לא, מאד תלויה בתשובה לשאלות עד כמה את מתעבת אותה ולא מסוגלת להיות במחיצתה, עד כמה את חוששת להשפעה שלה על החבר שלך, עד כמה תפגשו זו עם זו, ועד כמה את מסוגלת להתגבר על התחושות הרעות למען הקשר שלך עם החבר שלך.