האם כדאי להתחתן? שאלות חשובות
מירב
נשואה ובלי תשוקה בבעל!!!
⌄
שלום
ד"ר,יצא לי כמה פעמים לרשום לך בפורום, ועכשיו התפתח אצלי משהו חדש,אני נשואה מעל שנתיים,ומכירה את בעלי מעל עשור, אנחנו בגילאי ה-26 פלוס...אין לנו ילדים, ובעלי גם לא חושב על זה בכלל...לפני מעל חודשקיימתי יחסי מיןעם גבר מקסים, שפשוט היה לי כייף איתו מתחילת ההכרות בפאב ועד לסיום אותו הערב.( שלעולם לא יצא לי לעשות זאת, מלבד עם בעלי , שהוא היה היחיד, הראשון, עד לאותו הערב.אתמול נזכרתי בו שוב והחלטתי ליצור קשר, רציתי שוב לפגוש אותו, (חשוב לציין כי הוא לא יודע שאני נשואה) אתמול החליט לשאול אותי, ולא יכולתי לומר לו דברי שקר,אז אמרתי לו שאני נשואה, הוא הגיב בצורה מאוד מכבדת, והשיחה בינינו הייתה קרוב לשעה, הייתי ממש משוכנעת עם עצמי שאני חייבת לראות אותו שוב, הוא לא היה מוכן מטעמי דת ואמונה, כי אין לצאת עם אישה נשואה... אני מאוד התאכזבתי, והוא לא יוצא לי מהראש... הוא כמובן ציין שאם לא הייתי בסטטוס הזה, היינו ממשיכים, כי הוא היה בטוח שזה משהו חדש ורציני...אני מרגישה את הצורך לחזור אחורה, ולנסות עוד דברים...מודה לך מראש
ד"ר אורן חסון
איזו זוגיות את רוצה? - אם בכלל...
⌄
מירב יקרה,
במצב זה, במקומך, הייתי שוקל מחדש את הנישואים. למה את שם בעצם? רק לשם נוחות?אנא קראי גם את המאמר שלי על הבגידות שאינן מתגלות, וחשבי היטב על איזו זוגיות את רוצה.אני גם חושד שבאופן כלשהו את כועסת עליו לא מעט, ולו לפחות כי את חושבת שהוא מונע ממך להגשים חלומות שונים. האם יש סיכוי לפתור זאת בעזרת דיאלוג ויעוץ זוגי?
מירב
זוגיות טובה יותר...
⌄
כמובן שאני רוצה זוגיות טובה יותר , הרי לא סתם בחרתי להתחתן עם בעלי, קשה לי קצת להרגיש את מה שעובר עלי, זה דבר שלעולם לא צץ בי...אמש יצא לי לנהל שיחה עם בעלי , על כך שמתחיל לשעמם לי בזוגיות, בסקס, והכל יותר מידי רגילללללל, אני צריכה שינויים, הוא השיב בכך: שידע שזה יבוא לי ביום מן הימים, הרי לעולם לא ניסיתי דברים אחרים ( חוץ מאותו הבחור) הוא ממש העריך את הפתיחות שלי כלפיו,וממש הבין אותי, השיחה בינינו הייתה טובה מאוד, אבל אני עדיין לא מצליחה להוציא את אותו בחור מהראש, אני נמצאת עם בעלי וחושבת על הבחור....! קשה לי להוציא אותו מהראש שלי!!!!מצד שני יש בי את הצורך להביא ילדים לעולם , אבל בעלי קצת בורח מזה כל פעם מחדש, לא מרגיש שזה זמן נכון, למרות שמאוד רוצה שזה ייקרה! אמרתי לו שהוא לא יכול להיות אגואיסטי בהחלטות שלו, וגם הרצונות שלי חשובים לא פחות, אנחנו מכירים די זמן בכדי לגבש החלטה כזו.מה דעתך, לגבי הדברים שעוברים לי?תודה רבה מראש
ד"ר אורן חסון
חפשי דרך למצוא אותה, וגם את עצמך...
⌄
מירב יקרה,
נדמה לי שחשוב יותר שתשלימי עם ההחלטה הזוגית שלך לפני שתרצי להביא ילד, לא כך?יתכן שהדברים באים אצלך יחד. לא פעם, דווקא סביב הרצון להביא ילד, יש התלבטות לגבי בן הזוג, ומחשבות על מישהו אחר. אחד המחקרים המעניינים בעניין זה הראה שאצל נשים צעירות, באוסטריה, דווקא בעת הביוץ הן הולכות יותר לדיסקוטקים ללא בני זוגן הקבועים, ויותר חשופות. כך שזה יכול להיות ביולוגי יותר – החיפוש אחר אבא ביולוגי מוצלח יותר. כך שאולי זה חלק מהתהליך שעובר עליך, מה עוד שהוא לא מעוניין כרגע להביא ילד. אבל חשוב שתחליטי קודם, אם את רוצה להישאר איתו ולא רק כי זה מישהו שנותן לך לגיטימציה להביא ילד.את ואני יודעים הרי שהפתיחות שלך מול בעלך היתה פתיחות חלקית. יתכן שאת זקוקה לזמן, ויתכן שכדאי לך ללכת ליעוץ פרטני, כדי ללמוד לקבל את מה שיש לך, או ליעוץ זוגי כדי להיות מסוגלת לבטא את מה שאת באמת זקוקה לו, שיתכן שהוא לא רק גיוון מיני אלא צרכים אחרים בתוך הזוגיות שלך, ולהתחבר מחדש וטוב יותר עם ואל בן זוגך.