האם כדאי להאמין לו?

תאריך פנייה: 31.08.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ליאור
מהסס
31.08.2011 • 13:44

שלום
ד"ר חסון,אני נמצאת בבועה שאין לי פיתרןון עבורה.אני נמצאת במערכת יחסים חצי שנה (אנו בני 24,26)הקשר טוב יש כימיה ובעיקר אהבה מאוד גדולה.זאת ע"פ תחושתי ותחושות האחרים כפי חוץ.לטענת הבן זוג יש לו תחושה פנימית שאנו לא מתאימים ושאין לנו עתיד משותף ביחד.בעבר היה בנינו נתק של חודשיים כתוצאה מהיסוס ובכל מקרה הבחור חזר מלא אהבה ורצינות.ביקשתי ממנו שייתן צ'אנס נוס וננסה להציל את הקשר. (למרות שאיני רואה שום חוסר התאמה אלא להיפך)הבחור הסכים למרות טענתו שהדבר חסר כל סיכוי ומקרה זה יחזור שנית .הוא בא בגישה שלילית.האם לדעתך יש סיכוי לקשר? יש טעם לנסות שוב?תודה מראשליאור

ד"ר אורן חסון
לשנות "גישה שלילית"
02.09.2011 • 15:37

ליאור יקרה,
אני חושש שכדאי להאמין לו. הרי מה האפשרויות? או שהוא משקר לך – ואז את צריכה להבין למה, או שהוא אמר אמת, כשהאמת כואבת. שתיהן אפשרויות רעות, מבחינתך. הוא אומר לך שהוא לא רוצה מספיק, ושלהערכתו זה חסר סיכוי. די הגיוני שהוא בחור טוב, ופשוט לא רוצה לאכזב אותך, אז הוא איתך בינתיים, עד שתביני שזה באמת חסר סיכוי. העניין הוא שאת לא רוצה להאמין לו, כי את מאד רוצה שהאמת תהיה שהוא רוצה אותך, ולכן את רואה בזה את מה שכנראה לא שם. לכן את מחפשת כל סיכוי או כל סימן אפשרי שאולי נותן לך תקווה. את צריכה לקחת בחשבון שהאהבה הגדולה והכימיה שאת מרגישה, הם כנראה חד-צדדים. ובין יתר ההצדקות שאת נותנת לעצמך את אומרת שזה קורה רק כי הוא "בא בגישה שלילית", ושאם הוא היה בא בגישה אחרת הכל היה בסדר. אבל תחשבי על זה לרגע: אם היית בוחנת קשר עם מישהו ומגלה שאת לא מעוניינית בו והוא כן מעוניין בך. מכאן ואילך, מן הסתם, הגישה שלך כלפיו היתה שלילית. כי את הרי לא מעוניינת בו. האם היית יכולה לשנות זאת לגישה חיובית, ואז להפוך להיות מעוניינת בו?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ליאור
לשנות "גישה שלילית"
02.09.2011 • 17:18

תודה על תשובתך האמיתית והכנה.עד שאני הרמתי ידיים והחלטתי לוותר ולתת לבחור ללכת לטענתו עדיין יש סיכוי לנסות והוא אומר שהוא אוהב אותי מאוד ושהוא לא מסוגל לתאר לעצמו שהוא כבר לא יראה אותי.הוא התמקד בכמה דברים שמפריעים לו בקשר והדבר שהכי מפריע לו שזאת אמא שלי שלטענתו היא מתנהגת כמו ילדה ושהתנהגותה ורמתה השכלית נמוכה.נורא פגע בי לשמוע זאת ממנו, למרות שהוא צודק וזהו דבר שמפריע לי באמא שלי כבר שנים ושמעתי זאת מעוד אנשים.(חשוב לי לציין שהוא בא ממשפחה מאוד משכילה לעומת המשפחה שלי, למרות זאת אני באהממשפחה מבוססת זהו דבר שמגשר על הפערים)בתור בן אדם ריאלי האם יש תקנה? שווה לדעתך להילחם?תודה מראש ושבת שלום!ליאור

ד"ר אורן חסון
מתי משהו משתנה?
05.09.2011 • 00:02

ליאור יקרה,
כל עוד את מקבלת מסרים סותרים, המסר הוא "לא". קחי זאת בחשבון. רק אם תצליחי להגיע למסר חד משמעי, שאומר בצד פרוט הקשיים שהוא גם רוצה להתגבר עליהם, תביני שמשהו השתנה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083