האם הזוגיות טובה? איך להחליט

תאריך פנייה: 26.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ג'ני
צריכה עצה
26.07.2010 • 13:44

שלום
יש לי חבר כשנה,הוא מאוד אוהב אותי ומתכנן להתחתן איתי..אבל,בזמן האחרון התחלתי לחשוב,שאולי זה לא זה..כי אני לא יודעת אם אני אוהבת אותו.איך שאני מכירה את עצמי,אני אהבתי,וידעתי זאת..מה שקורה עכשיו,כנראה לא אהבה,אלא משהו אחר..אני בת 26,ואני הרבה חושבת על זה,שאני אף פעם לא אמצא ששני הצדדים יאהבו אחד את השני ולכן לא כדאי להיפרד..כי אני עד סוף חיי אשאר לבד..זה מאוד מתסכל אותי..ד"ר ,מה תציע לי?? בבקשה עצתך..תודה,ג'ני

ד"ר אורן חסון
איך יודעים אם זה "מספיק טוב"?
26.07.2010 • 22:19

ג'ני יקרה,
יש לך חבר שאת מכירה אותו באופן אינטנסיבי במשך שנה. כתבת לי עכשיו מכתב ובו עשר שורות קצרות. אני מניח שאת לא באמת מצפה שאגיד לך אם להישאר איתו או לעזוב אותו ולהמשיך הלאה. אחרי הכל, מותר לי לתת לך יותר קרדיט מזה. ולכן, אני מבין מכך שאת מצפה ממני לכוון אותך להלך מחשבה מסויים, גם אם אין בידי מידע, ואפילו לא מידע מועט.כמעט כל החלטה שאנחנו עושים, ג'ני, אנחנו עושים במצב של אי ודאות. אנחנו לא מכירים מספיק את הצד השני (כן, גם לאחר שנה) כדי לדעת איך הוא יגיב במצבים שונים, אם כי אנחנו יכולים לדעת שהוא לא יהיה מושלם, כי אין דבר כזה. מכאן שאנחנו גם לא יכולים לדעת, עדיין, עד כמה נהיה אנחנו שלמים עם ההחלטה שלנו, או עם הזוגיות הזו בהמשך, כאשר נראה את חוסר השלמות הזו שוב ושוב. וזה כבר היזון חוזר: ככל שנהיה שלמים פחות עם הבחירה שלנו, כך יבלטו לנו החסרונות של הצד השני יותר, וככל שנהיה שלמים יותר, כך יהיה לנו קל יותר לקבל את הצד השני.ומכאן, שחלק גדול מהצלחת הזוגיות שלך בעתיד, ג'ני, תלוי גם בך. ביכולת שלך להשלים עם מה שיש לך. ולתוך המשוואה הזו את יכולה גם להכניס את העובדה הפשוטה שגם בן הזוג הבא לא יהיה מושלם. אחרת, כמובן. בדברים מסויימים טוב יותר, ובאחרים טוב פחות, אבל גם כן לא מושלם. ולכן, גם שם, ככל שתשלימי יותר עם מה שיש לך, כך יהיה לך טוב יותר.הכניסי כל זאת לתוך המשוואה שלך, וגם מה חשוב יותר ומה חשוב פחות, ותעבדי זאת שוב. ואם החלטת, יעזור לך להמשך להיות שלמה יותר עם ההחלטה שלך. זה מרכיב חשוב ביותר בקורס ה"מבוא למאושר המתחיל".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083