האם הוא סטרייט? איך לדעת?
יונית
לגבי
⌄
שלום
ד"ר,אני בת 26 ויוצאת עם גבר בן 34, נפגשנו מספר פעמים לא גדול,הוא מאוד חביב ונחמד, למען האמת נראה אף ששונה מרוב הגברים שאיתם אני נפגשת מבחינת ההתייחסות המאוד מתחשבת במובן מסוים ורגועה. אך אני חושדת שטרם מצא את זהותו המינית,. תנועות הגוף , הלבוש, האנשים שאיתם הוא מסתובב הם אנשים מהקהילה הומולסבית, ואני שואלת איך יודעים? פתחתי את הנושא בדרך עקיפה בפניו בגלוי וללא היסוס אך הוא מתעקש שהוא סטרייט, יתכן ואינו מודע לכך? בגיל מבוגר? או שמעמיד פנים? איך אפשר לדעת? תודה.
ד"ר אורן חסון
איך יודעים?
⌄
יונית יקרה,
בשלב זה של חייו, הוא כנראה מודע. כך שייתכן מאד שהוא אכן סטרייט כפי שהוא מצהיר. יחד עם זאת, בהחלט יתכן גם שהוא מעמיד פנים שהוא לא, מסיבותיו שלו, בין אם כי קשה לו עם ההכרה בזה (אלא שאז אולי היה מתרחק מהקהילה ההומולסבית), או בשל המחיר החברתי שהוא מסרב לשלם, או כי הוא רוצה למרות זה משפחה רגילה, עם אבא-אמא-ילדים. על פי הסיפור שלך, קשה לדעת מה נכון יותר. קשה לי גם לדעת אם את חששנית יתר על המידה. תצטרכי לעשות את מה שמרגיש לך נכון, ולסמוך על האינטואיציות שלך, ולקבל אחר-כך כל החלטה שלך גם אם יש סיכוי שהיא שגויה. כפי שכך בכל החלטה משמעותית כאשר המידע שיש לך אינו ודאי.לכן גם את צריכה לשאול את עצמך איך תתמודדי עם מצב שבו טעית. כלומר, שבו נפרדת ממנו, ואחר-כך התגלה לך שהתחתן עם אחרת, בתוך נגיד שנה וחצי, ושהוא חי חיים מאושרים לאורך זמן עם אשתו החדשה והילדים, או עם מצב שבו החלטת להישאר איתו, ולאחר חמש שנים ושני ילדים גילית שהוא אכן הומוסקסואל. זה מבלי לקחת בחשבון את האפשרות היותר קונוונציונלית, שאולי בעוד שלושה חודשים תיפרדו כי אתם כל הזמן על השאלה אצל מי אתם אמורים לבקר בימי שישי.