האם הוא מנצל אותך?
טלי
ניצול?
⌄
ערב נעים,אני ובן זוגי יחד שנתיים.היה מצב שלא אהבתי. הוא היה אצלי וקנה לנו ממתקים לילדים וראינו סרט .(פרק ב אני עם הוא בלי)בבבוקר לקח הכל לתיק. התעמתי איתו על זה, אמר שעשה זאת כדי שהילדים לא יאכלו במהלך השבוע כי אמרתי להם שלא מסכימה ואם לא יקשיבו אז זה אצלו ושזה נעשה ממקום נקי.(נרתעתי,, נגעלתי) שחזרתי הביתה ראיתי הכל מחוץ לדלת ושלא התכוון שיצא ככה.עכשיו נזכרת שבתי הביאה לו לפניי חצי שננה משחק חידון ולקח את זה לחוג שהוא מנהל עם ילדים קטנים. לקח ללא רשותי.מה קורה פה?יש פה גבר שמנצל אותי? מתחשבן?בגדול תורם לבית וקונה ומשקיע.אבל ההתנהגויות של "הלקחת" האלו מרגישות קצת נצלניות....בני 44.
ד"ר אורן חסון
במבחן המציאות האובייקטיבי?
⌄
טלי יקרה,
שאלה טובה, שכדאי להעמיד אותה למבחן. עכשיו, כשאת שואלת את עצמך אם הוא מנצל אותך, את זוכרת את הפעמים שבהם חשבת על זה, כאשר האחרונה, בעניין הסוכריות, בכלל יכול להיות שרצה לשמוע בקולך ולעשות את רצונך.שווה לצד זה להעמיד את כל השנתיים שבהם הייתם ביחד למאזן - את נזכרת בשני מקרים שבהם הרגשת מנוצלת. אולי. בגדול, את אומרת, הוא תורם לבית וקונה ומשקיע (כולל, אגב, הממתקים). כשאת מסכלת על המאזן הכולל של השנתיים - האם במבט אובייקטיבי שכזה את עושה חשבון שהוא מנצל אותך?