האם הוא אומר את מה שהוא חושב?

תאריך פנייה: 07.09.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
שיר
לא חושב על להתחתן בעתיד
07.09.2006 • 09:15

שלום.
אני בת 24 יוצאת עם משהו בן 27 כבר 10חודשים. הקשר ביננו לא כזה אינטנסיבי אנחנו לא מתראים הרבה וזה בגלל הלימודים שלי ובכלל בתקופה האחרונה תקופת מבחנים נפגשנו פעם בשבועיים,. בהתחלה הוא עוד היה מתגעגע אליי עכשיו הוא דיי התרגל לזה.\בכל מקרה הוא בינאדם מאוד קר, לא בינאדם של שאפשר לעשות איתו שיחות נפש ,הוא לא רגיש, לא רומנטי אבל הוא כן אוהב לגעת ולחבק ולפני המיטה להגיד מילים יפות....דרך אגב הוא גם לא אוהב לדבר בטלפון ולא אוהב ש"מבלבלים לו את השכל" באופן כללי ככה שיוצא שאנחנו מדברים פעם ב3 ימים....אלא אם כן אני מתקשרת, הוא גם נורא עסוק בעבודה שלו כל יום וזה העיקר שלו בחיים. כל הדברים האלה בו מאוד מפריעים לי. בכל זאת כשזה מגיע למחשבה להפרד ממנו אני לא מסוגלת כי אני אוהבת אותו כנראה רק המחשבה עליו גורמת לי לבכות . האמת היא שהחיצוניות נורא חשובה לי ואני בחורה שניראית טוב מאוד ומתחילים איתי אבל קשה לי למצוא משהו שמוצא חן בעיני מבחינה חיצונית. בכל מקרה זה עוד לא הכול מה שבאמת מפריע לי זה שהוא זרק לי איזה משהו לפני כמה ימים שהוא רוצה שכשהוא יסיים את הלימודים (עוד שנה) לנסות את מזלו מבחינת עבודה בחול ושזה החלום שלו ואמרתי לו מה בקשר אליי אז הוא אמר שזה החלום שלי ושאם אני רוצה אני יכולה להצטרף, אמרתי לו שאני מוכנה להצטרף רק כאשר אני אסיים את התואר שלי (בעוד 3 שנים מהיום) ואז שניסע ביחד אז הוא אמר שהוא לא חושב שהוא יוכל לחכות לי שנתיים אז אמרתי לו שכנראה אני לא חשובה לו והוא אמר שאני כן חשובה לו אבל יש לו סדר עדיפיות וזה החלום שלו ליסוע דווקא בזמן הנתון ולא רוצה לחכות. אז אמרתי לו שאני לא רוצה להיות עם משהו ולהקשר אליו כשאני יודעת שהוא הולך לעזוב אותי עוד שנה. אז הוא אמר שאי אפשר לדעת מה יקרה, שדברים משתנים במהלך שנה ויכול מאוד להיות שהוא ישנה את דעתו הוא לא יודע. זה עוד לא הכול שאלתי אותו מה עם חתונה איתי ( כן כי זאת השאיפה שלי אני רוצה עד גיל 29 כבר להיות נשואה וחבל לי לבזבז את הזמן שלי עם משהו שלא ירקצה אח"כ להתחתן) סקיצר השאלה שלי הלחיצה אותו והוא אמר שכרגע הוא לא מאמין במוסד הנשואים ( ההורים שלו התגרשו והתחתנו בשנית) והוא לא יודע מתי הוא ירצה להתחתן אם בכלל אז שאלתי אותו ומה עם ילדים אז הוא אמר שהוא לא רוצה ושבכלל לא אומרים לגברים כזה דבר לא מדברים איתם על חתונה כי זה מלחיץ אותם ואם אני אדבר עם משהו שאני יכיר על חתונה אז הוא יעזוב אותי.......... בקיצור כששמעתי את דיבוריו אלה בכיתי כמו יעלדה קטנה במשך כמה ימים ידעתי שאני צריכה לעזוב אותו כי אני כן רוצה חתונה וכן רוצה ילדים ותבין הוא כבר בן 27 הוא לא ילד בגיל שלו כבר נשואים. אהה ודרך אגב הוא אמר לי בטלפון נאם את מחפשת משהו שיתחתן איתךצ אני לא אשלה אותך את יכולה לעזוב אותי אם את רוצה.בקיצור בכיתי במשך כמה ימים גם בגלל מה שהוא אמר וגם בשל העובדה שאני צריכה לעזוב אותו.הבעייה היא שאני אוהבת אותו הוא גם הראשון ששכבתי אותו ולמרות כל החסרונות שלו התרגלתי אליו ואני עאוהבת אותו ועצם המחשבה על להיות בלעדיו עושה לי חלחלה. בקיצור אחרי יומיים שלא דיברנו התקשרתי אליו ופגשתי אותו אצלו בבית . תבין הוא התנהג כרגיל כשהייתי אצלו כאילו שלא קרה כלום ואז אמרתי לו שאני לא רוצה להיות עם משהו שלא אכפת לו ממני ושהולך להפרד ממני גם ככה עוד שנה בשל הנסיעה שלו אז הוא אמר שכן אכפת לו ממני ושאי אפשר לדעת מה יהיה בקשר לנסיעה אז אני אמרתי לו שאני יודעת שהלחצתי אותו בדיבורים על חתונה ושאני לא מתכוונת להתחתן מחר ושרק רציתי לדעת דרך זה איך הוא מרגיש כלפיי. ועוד אמרתי לו למה הוא היה כזה קר ומגעיל בטלפון אז הוא אמר שהוא סתם אמר דברים מתוך עצבים ושאני חשובה לו ושהוא לא מתכוון לעזוב אותי ושאם הוא לא היה רוצה אותי למה הוא איתי בכלל? ( ד"א חוץ ממני החברה הכי ארוכה שהייתה לו זה חצי שנה הוא היה מאוהב בה היא גרה איתו והשתלטה לו על החיים ואחרי חצי שנה עזבה אותו...חוץ מזה היו לו רק קשרים קצרים של חודש חודשים 3 חודשים לא יותר). בקיצור נשארתי איתו כי זה מה שרציתי אבל אני ממש לא יודעת אם זאת ההחלטה הנכונה. השאלה שלי אלייך האם יכול להיות שהוא כשהוא בן 27 אמר לי שהוא לא רואה את עצמו מתחתן(וכשהוא היה עצבני הוא אפילו אמר לי שאם אני רוצה להתחתן אז שאני יעזוב האותו) האם יכול להיות שבמהלך הזמן הוא ישנה את דעתו לגבי חתונה או שחבל לי על הזמן????????ובכלל מה אתה חושב על כל הסיפור ועליו .אהה וחשוב לציין שהוא בינאדם שאומר מה שהוא חושב ,אין לו טקט והוא גם לא צבוע ולא יגיד לך מה שאת רוצ ה לשמוע אלא את האמת.תודה רבה ומצטערת על אריכות המכתב, היייתי חייבת לשפוך הכול.

לולי
לא חושב על להתחתן בעתיד
07.09.2006 • 09:31

לדעתי , את צריכה למצוא לך בחור טוב שירצה אותך שירצה להתחתן וירצה ילדים ולא יעשה לך טובותבעלי היה גם כזה , לא בדיוק רצה להתחתן ולא רצה ילדים , היום יש לנו ילד אחד ואני רוצה עוד ילדים - אז הוא אמר שהוא לא רוצה ואם אני מאוד רוצה אני יכולה להביא אותם עם מישהו אחרחמודה , אנשים לא משתנים ... לצעריאז קחי את כל הכוחות שיש לך ותיפרדי ממנו ואם את באמת חשובה לו והוא אוהב אותך הוא יחזור אלייך בכל תנאי שתציבימצטערת אם זה לא מה שרצית לשמוע אבל עדיף לעשות את זה עכשיו ולא בעוד 3 שניםאל תוותרי על הלימודים שלך בשום מחיראם אני הייתי מוותרת כמו שבעלי רצה הייתי נשארת היום בלי כלוםבקיצור , תיהיי חזקהמגיע לך יותר

ד"ר אורן חסון
לא לוקח אותך ברצינות
08.09.2006 • 00:34

שיר יקרה,
את אומרת שהוא אומר את מה שהוא חושב. וכן, שהוא קר, לא אוהב לדבר בטלפון, שאת לא חשובה לו מספיק כדי לדבר איתה, ולא חשובה לו מספיק כדי שיחכה לך בארץ עד שתסיימי ללמוד, ושהוא לא רואה את עצמו מתחתן, ושאם זה מה שאת רוצה, שתעזבי אותו (ורק אל תבואי אליו בטענות אחר-כך). וכן, שאין לו טקט (כלומר, אין לו בעייה לפגוע בך).אבל מצד שני, את אומרת שאולי הוא אומר את זה כשהוא היה כועס (ולכן ואלי לא התכוון למה שאמר), וכן, שהוא אולי ישנה את דעתו עם הזמן באשר לדברים החשובים לך.האם את שמה לב כמוני למסר הכפול? והאם את שמה לב שאת שומעת במסר הזה יותר ממה שאת רוצה מאשר מה שאת חוששת ממנו? לו היית רואה את מה שהוא מנסה לומר לך במפורש, היית הולכת ממנו. לפני 9 חודשים. כלומר, מייד כשהיית מבינה את זה. את מחפשת סימנים מדוע יש לך תקווה, אבל אני חושש שזו מלכודת דבש, ואני חושש שאת כל כך עמוק בתוך המלכודת הזו, שלא תסתפקי במה שאני כותב לך כסולם לצאת ממנה.את מבקשת ממני עוד תקווה, ולצערי, אין לי לתת לך אותה. כבר ראיתי אותה פעמים רבות מדי, והגיעו אלי שוב ושוב נשים שבורות עם סימני דבש שנשארים חודשים ושנים לאחר שיצאו ממנה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שיר
לא לוקח אותך ברצינות
08.09.2006 • 11:53

שלום
כתבתי לך כבר מכתב ב 7.6 תחת הכותרת " לא חושב על להתחתן בעתיד"אני רוצה לציין שההתנהגות שלו אליי זה האופי שלו באופן כללי זה לא רק כלפיי זה גם כלפיי ההורים שלו וחברים ככה הוא טיפוס קצת קר אדיש קצת וישיר . ודווקא כשאני מעירה לו הערות כמו בוא נדבר יותר וכאלה הוא לוקח אותם ומתקשר יותר .גם מתחת לכל הקור הזה יש לו לב חם הוא פשוט לא מראה את זה.אמא שלו אמרה שרק אם מכירים אותו טוב יודעים באמת איך הוא מרגיש.בכל מקרה אני אוהבת אותו ואני לא יכולה לדמיין תצמי להיות עם משהו אחר, שלא לדבר על לשכב עם משהו אחר זה מגעיל אותיו חוץ מזה אני מאוד קשה במציאת בנים במיוחד מבחינה חיצונית הרבה לא מושכים אותי והוא כן מושך אותי וממש הטעם שלי וכשאני יוצאת עם חברות אני מסתכלת על הבחורים סביבי ואף 1 לא יפה בעיני כי יש לי טעם מיוחד (זה היה עוד לפני שהכרתי אותו) אז ככה אני יודעת שאם נפרד אני אשאר קרחת אני לא ימצא משהו שמוצא חן בעיני ואני איהיה לבד עם הלימודים ואני גם לא אוכל להתרכז בלימודים ולא תיהיה לי תקווה וגם אני כל הזמן יחשוב עליו ועל הרגעים שלנו ביחד ואבכה -זאת לא ניראית לי דרך עדיפה.......חשבתי אולי שהדרך היחידה שאני יוכל להפרד ממנו זה אם אני אמצא משהו יותר טוב ממנו (גם מבחינה חיצונית...) ואז יהיה לי הרבה יותר קל לעזוב.אני כזה אצא ואבדוק את האפשריות שלי בזמן שאני איתו וכשאני אמצא משהו שווה אני אפרד ממנו.........מה אתה חושב?

ד"ר אורן חסון
לא לקחת אותו ברצינות
09.09.2006 • 14:35

שיר יקרה,
אני חושב שזה רעיון נפלא להתחיל לחפש מישהו טוב יותר במקביל. בדרך כלל אני לא ממליץ על הדרך הזו, כי היא לא עוזרת לשקם את הזוגיות הנוכחית, וגם לא מאפשרת לך לחפש זוגיות חדשה כמו שצריך כי את לא פנויה לזה מעשית ונפשית (ולפעמים בן הזוג החדש, אם תמצאי כזה, יזכור לך שניסית ליצור שני קשרים במקביל). אבל מכיוון שברור לך שהקשר הנוכחי אינו מוצלח, ויחד עם זאת, שגם קשה לך להתנתק ממנו, אז כנראה שחיפוש גבר אחר במקביל יקטין אצלך את התלות הרגשית בקשר הנוכחי, ולכן זה חיובי. אז לכי על זה. מקסימום, יימאס לך ממנו עוד לפני שתמצאי מישהו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083