בן זוג צעיר: שיקולים כלכליים וחלומות
מיכל
בעיות עם החבר
⌄
שלום
דר' חסון.אני בת 34 ויש לי חבר בן 28 כבר 5 חודשים.אנחנו אוהבים, מסתדרים מאוד יפה ובכבוד הדדי שזה מאוד חשוב בעיני כי עד היום היה לי ממש קשה למצוא בנ"א שהוא איכותי, מנומס ומתנהג בכבוד.החבר שלי סיים עכשיו את לימודיו באוניברסיטה . חוץ מזה הוא גר במושב קרוב לבית של ההורים באזור הדרום ואני גרה באזור המרכז ועובדת באזור המרכז.אני מאוד רוצה להתחתן או לפחות להכנס להריון ואני מרגישה שאני מאוד לחוצה בנושא של להביא ילדים לעולם (אמי שלי ז"ל נפטרה לפני שנתיים וזה מחזק אצלי את הרצון העז . מרגישה שזה ענין של חיים או מוות)לגבי חתונה וילדים כבר דיברנו והיתה איזשהי הסכמה לגבי השנה הקרובה.הבעיה היא כזאת: החבר שלי לא עובד כרגע. הוא נמצא רוב הזמן אצלי. בזמן האחרון גם נתתי לו את הרכב שילך וימצא לו עבודה.היתה לו איזשהי הערה היום לגבי זה שלא הולכים להסתובב כי הוא לא רוצה לבזבז כסף. אני ממש התאפקתי כדי לא להגיב.הוא נמצא אצלי ישן, מתקלח, אוכל ונוסע ברכב חופשי. הוא בהחלט משתתף בהוצאות של הדלק, האוכל והקניות ובעצם אנחנו מתחלקים חצי חצי כמעט בהכל.ההערה הזאת קצת הפילה אותי לקרשים והבהילה אותי .אני יודעת שאם הוא יחזור לגור בבית שלו שליד הבית של ההורים יהי לו יותר קל מבחינת הוצאות ומחיה כי הוא משתמש ברכב של ההורים , אוכל אצל ההורים ושכירות הוא כמובן לא צריך לשלם.האם אני צריכה לתת לו לחזור לבית של ההורים או להמשיך להיות סבלנית ולבלוע את הצפרדע עד שהוא ימצא עבודה ?איך אתה רואה את הדברים והאם מנסיונך נתקלת כבר בבעיה דומה ?אני כן בנ"א אופטימי ומאמין הבעיה היא שאני קצת לחוצה .מה היית מציע לי כיועץ כדי להיות יותר רגועה?אני אוסיף גם שהוא הציע לי לעבור אליו אבל כמו שאמרתי הוא גר רחוק באזור הדרום והעבודה שלי היא באזור המרכז . חוץ מזה הוא גר סמוך לבית ההורים מה שמהווה בעיה מבחינתי (אולי הכל בראש) והסתמכות שלו על הורים לא מוצאת חן בעיני.
ד"ר אורן חסון
בעיות עם החלום. המציאות לא תיעלם.
⌄
מיכל יקרה,
בחרת לך בן זוג צעיר יותר, שעדיין לא התבסס מבחינה כלכלית. גם אם התזכורת הזו מפריעה לך, שכן היא פוגעת בחלום שלך להביא ילדים בקרוב, הרי היא לא תיעלם לך אם תפסיקו לדבר על זה. אם את רוצה בכל זאת להישאר איתו, עשו את השיקול הכלכלי אל מול השיקול של להיות ביחד, ותחליטו מה עדיף. אבל לא ממש יועיל לך להטמין את הראש בחול. אחרי הכל, זה מה שיש, וזו המציאות.