האם בן זוגך מספיק טוב?

תאריך פנייה: 18.02.2020 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דרומית
בן זוג ומאמן
18.02.2020 • 00:19

היי מה שלומך?בעבר כתבתי על החוסר אמון שמרגישה כלפי חבר שלי. בעיה זו נפתרה אך כעת יש בעיה חדשה.אני בזוגיות 5 שנים, בני 28. הקשר מכוון לחתונה אך קודם בן זוגי רצה שאוריד מחצית ממשקלי כי הוא מפחד שיהיו סיבוכים בזמן הריון ובאופן כללי דואג לבריאות שלי. בעבר זה עורר בי הרבה כעסים עליו אך לבסוף הבנתי את המקום שלו ולכן נרשמתי לסטודיו של כושר. אז אני שם והורדתי כבר 22 קילו והדרך עוד ארוכה לפניי, הבעיה שאני מרגישה דעיכה באהבה ובמשיכה כלפי הבן זוג ובמקביל מוצאת את עצמי נדלקת על המאמן שלי. אני אוהבת את חבר שלי ולא רוצה לאבד אותו, אבל מוצאת את עצמי מתרגשת מהודעה שהמאמן שולח לי במקום חבר שלי. ברור לי שהמצב לא תקין. חשוב לציין שהמאמן עצמו בזוגיות. אני לא אומרת שהמאמן מושלם, אבל יש בו תכונות שמוצאות חן בעיניי. למשל כשהוא עם חברה שלו הוא יהפוך את כל העולמות כדי להיות איתה או יתגעגע אליה. יצא לי לשמוע תחילת שיחה בניהם והוא הפגין כל כך הרבה רכות כלפיה. הוא גם כותב לה הרבה מילות אהבה וחיבה ברשת. בן הזוג שלי קצת יותר מחוספס בקטע הזה, קשה לו להפגין אהבה וחיבה כמו שהייתי רוצה, הוא מנסה בדרך שלו כמה שהוא מסוגל. פשוט תוהה לעצמי האם אני מתאהבת במאמן או שהוא פשוט משקף לי את המחסור בקשר שלי. בעבר, היה יום אחד שהבת זוג של המאמן לא היתה איתו והוא רצה לקבוע איתי אימון ביום שבת (המכון סגור ביום שבת), זה קצת הרתיע אותי ונסגתי אחורה - כי זה עורר בי חשד שהוא ינסה לחתור למגע... אני לא יודעת מה הוא חושב עלי, אבל לפעמים מרגיש שגם הוא נמשך אליי... יש לי משיכה מינית מאוד חזקה כלפיו אך אני מאוד מאופקת לא לחצות קווים אדומים. העניין שאני לא מסוגלת להחליף מאמן, נקשרתי אליו ממש חזק.

ד"ר אורן חסון
כאשר אידיאלי לא קיים
18.02.2020 • 12:56

דרומית יקרה,
אני רואה סתירה מסויימת בתוך האמירה שלך, שיש בה באיזה שהוא מקום ראייה מתוך אשלייה מסויימת. אני יכול להבין את ההסתכלות שלך על המאמן כאדם שהקשר שלו עם בת זוגו נמצא אצלו במקום מאד חשוב, ויהפוך את כל העולמות כדי להיות איתה ולעשות לה טוב, אבל בצד זה את חושבת שהוא נמשך אליך. ושאולי הוא אפילו ינסה לחתור למגע איתך. אז אולי הוא לא בן זוג כזה אידיאלי?ואני חושב שאני יכול לומר לך שאת כן יכולה להחליף מאמן, אם את חושבת שהוא מאיים על הקשר הזוגי שלך. כי אם לא, את אומרת בזה שאת לא אדם שיכול לעשות הכל למען בן זוגו. אני חושב שאת יכולה, ושזה עניין של החלטה.אני מבין לחלוטין את הצורך שלך בקשר שאולי יותר טוב מזה שיש לך. אני מבין את הצורך שלך ברכות, שאולי אין לך מספיק מבן זוגך. תמיד, ובכל בן זוג תהייה אי שלמות מסויימת. ואני מחזיר את השאלה הזו אליך: האם בן הזוג שלך מספיק טוב?ואולי את שואלת בצד זה גם את השאלה: האם אני יכולה להשיג יותר? – אבל אני חושש שאת שואלת את זה רק כי את חושבת על בן זוג אחר,מסויים אחר. כאשר ברור שאם הוא יחליט להיות איתך, הוא ישבור את האידיאל שלך של בן הזוג הנאמן והמסור לבת זוגו, כי הוא כבר לא יהיה כזה. והשאלה הנכונה, שאליה אני מחזיר אותך: האם בן הזוג שלך הוא מספיק טוב לך?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דרומית
כאשר אידיאלי לא קיים
18.02.2020 • 14:38

לרגע לא עלה בדעתי שהמאמן מושלם ואין לו מגרעות. אבל אני מוצאת את עצמי חושבת עליו הרבה, נמשכת אליו מאוד ואני רוצה שזה יפסק מבלי שאצטרך להחליף מאמן. אני כן אעשה הכל למען בן זוגי, הבעיה שאני מרגישה דעיכה במשיכה ובאהבה כלפיו וזה גורם לי להתרחק ולא להתנהג כבת זוג אידיאלית. אני פחות נמשכת לבן זוגי ופחות רצון לקיים יחסי מין, לא מתרגשת מהודעות ממנו כמו פעם, הרבה פעמים מרגישה שאני בתוך הקשר מתוך הרגל וכבוד ובסיסי - אבל משהו אצלי נובל. האם בן זוג מספיק טוב? זו שאלה שקשה לי לענות עליה, יש בו הרבה דברים שאני אוהבת ומעריכה אך גם חסרונות. לא שאני בעצמי מושלמת כן?... אני לא יודעת לענות אם הוא מספיק טוב עבורי, אני מאוד מבולבלת. איך יודעים? ברור לי שלא זורקים זוגיות טובה אחרי 5 שנים, אבל איך מחזירים את הניצוץ שהיה בהתחלה? אנחנו אפילו עוד לא נשואים וכבר מרגישה מיצוי מפחיד אותי לחשוב מה יהיה במידה ונתחתן.

ד"ר אורן חסון
כאשר אידיאלי לא קיים
18.02.2020 • 16:30

דרומית יקרה,
טבעי שקורה שאת נדלקת על מישהו אחר. אבל אם את רוצה לשמור על קשר עם בן הזוג, אז כמו כל פיתוי, את צריכה לדעת לבלום ולכבות את זה בתחילתו. התמודדות עם פיתוי, היא להדחיק אותו, ולהתעלם ממנו. לכן, את כן צריכה לוותר על המאמן שלך. בלי זה, יהיה לך קשה מאד להתחבר מחדש רגשית לבן זוגך, ויהיה לך קשה מאד להתעלם מהחסרונות שלו.זו בחירה שלך. ואת יכולה לבחור. ויפה שעה אחת קודם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083