האם אוהבת אותו? שאלות חשובות

תאריך פנייה: 06.02.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
יוכבד
דילמה עתיקה
06.02.2011 • 20:23

ד"ר חסון, שלוםאני נמצאת במערכת יחסים ארוכה, אני ובן זוגי גרים ביחד כבר יותר משלוש שנים. עברנו המון ביחד - סכסוכים במשפחתו, בעיות ומשברים בעבודתו, הרבה לילות ללא שינה (יש לו בעיות שינה קשות מסיבה שלא אפרט כאן), הבית שלנו תמיד נראה כאילו אנחנו מארחים דרך קבע טורנדו. אנחנו לא יוצאים לבלות ולעיתים נדירות מאוד (פעם בשנה) אנחנו יוצאים לחופשה קצרה שגם בה קשה לבן זוגי להתנתק מעבודתו. אנחנו מתקשים לתקשר, אין בינינו שיחות משמעותיות. אני עדיין מתקשה להסתגל לאורח החיים שלנו, אנחנו חיים ביחד, אבל כל אחד לכוד. דיברנו על כך מספר פעמים, ביוזמתי. אני מרגישה שאני זו שתומכת בו נפשית כל הזמן ועם חלוף השנים הפכתי לעצבנית וחסרת סבלנות כלפיו ובכלל.כל פעם שאני לא נחמדה אליו, אני נתקפת רגשות אשם כי הוא לא מבין מאין נובעת ההתנהגות הזו שלי.בן זוגי מתייחס אליי יפה, לעולם לא הרים עליי קול, מעולם לא זלזל בי ותמיד מוצא דרך להחמיא, אוהב אותי גם כשאני עצבנית. ולכן אני מתקשה להחליט אם להמשיך את הקשר, ואם כן אז איך? או האם להפרד ולהמשיך הלאה? רק שכל פעם שניסיתי לסיים את הקשר הוא שיכנע אותי להשאר, תמיד עם אותן הבטחות שווא שהכל ישתנה, ושנהייה מאושרים. אני מפחדת שהוא יתפרק אם אעזוב ואני גם חוששת שלי הפרידה תהיה קשה מנשוא...מה עליי לעשות?אני יודעת שזו החלטה שלי, אבל אולי תעזור לי לחשוב על כיוונים שלא העליתי עדיין בדעתי.תודה.

ד"ר אורן חסון
האם אוהבת אותו?
07.02.2011 • 00:42

יוכבד יקרה,
צר לי. אין לי הרבה מה לומר לך, כי איני יודע דבר על המצוקות שלך, ו/או על הסיבות להן. מה שעברתם בשל סיבות אובייקטיביות - עברתם, ופרט למשקעים שעליהם אתם צריכים ללמוד להתגבר, הוא כבר לא מעניין. אני תוהה לגבי ההווה והעתיד, כי הם הרלוונטיים. את רוצה לעזוב, והוא אוהב אותך. האם את אוהבת אותו? פרט שולי שלא הזכרת אותו משום מה. האם הוא אשם בעצבנות שלך? – כי עושה רושם שהוא דווקא רגוע ושליו. האם זו העובדה שהוא לא מבין אותך? לא מבין את הלחצים שלך? לא מבין את הצורך שלך בשיחות נפש? – לכו ליעוץ זוגי, ולמדו לעשות זאת. התמקדו ביכולת התקשורת וההבנה שלכם.אלא אם ויתרת כבר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יוכבד
מה זו אהבה?
09.02.2011 • 14:28

ד"ר חסון,תודה על המענה הזריז!התחבטתי הרבה לגבי השאלה ששאלת - האם אני אוהבת אותו.אני לא יודעת את התשובה לזה כבר הרבה זמן ולכן השארתי אותה בצד עד הרגע שראיתי את שאלתך. איך יודעים אם אוהבים מישהו או אם רק התרגלנו אליו?מה עליי לשאול את עצמי כדי להתקרב לתשובה?תודה שוב!