דרישות בזוגיות: סבירות או מעבר לזה?

תאריך פנייה: 17.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ע.ש
לא סומכת על בעלי
17.10.2006 • 17:02

יש לי בעיה!אני כל הזמן מחפשת בעיות בקשר שלי עם בעלי, הוא עושה משהו ויש לי תלונות, הוא אומר ככה ויש לי תלונות.אני מחטטת לו בנייד, אני כועסת ועצובה כשהוא הולך לחברים- כי אני בטוחה שהוא מעשן גראס (כשהוא יודע בפירוש מה דעתי בעניין), למרות שהוא מבטיח שהוא לא.אתמול התקשר חבר שלו (אף פעם לא מסר לי ד"ש) לפתע באמצע השיחה בעלי אומר לי: יש לך ד"ש, ואני הרגשתי שהוא מסתיר ממני משהו ולא יכל לדבר לידי ובגלל זה הוא כאילו מסר לי ד"ש בשביל שהחבר שלו יידע שאני לידו. למה אני מרגישה ככה? מה בעצם גורם לי להרגיש ככה? למה אני לא סומכת על בעלי היקר?תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
דרישות סבירות או מעבר לזה?
19.10.2006 • 15:29

ע.ש. יקרה,
אני לא יכול לדעת למה, ללא הרבה יותר נתונים. לא ברור לי אם וכמה ממעשיו נותנים לך רמזים, מכוונים או לא מכוונים, לכך שהוא "לא שומע בקולך". ומצד שני, ייתכן שאת רוצה ממנו יותר ממה שהוא יכול, ואולי גם יותר ממה שראוי לו לשמוע בקולך, ואז את מנדנדת לו. כלומר, ייתכן שאת זקוקה לשליטה מירבית, והוא לא מסוגל לתת לך אותה. צריך להבין מהם המינונים, מהן הדרישות שלך, וגם עד כמה הן סבירות. כי אם הן מעבר לסביר, באופן שאף אחד לא יוכל לעמוד בהן, לא פלא שאת מרגישה כך. אבל בשביל זה צריך את שניכם לשיחה מעמיקה יותר. ואגב כך, יכול להיות גם שהצרכים שלך ריאליים, אבל האופן שבו את מעבירה אותם לידיעתו הוא בלתי סביר ומונע ממנו שיתוף פעולה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083