בגידות: רגש מול שיקול דעת

תאריך פנייה: 17.10.2006 מס׳ הודעות: 8
חיפוש נושא
ש
שאלה על זוגיות
17.10.2006 • 15:50

ד"ר שלוםנקלעתי לויכוח עם חברותיי למשרד על בגידות וזוגיות:חברותי בדעה שאם הבעל בוגד הן מעדיפות שלא לדעת. אני בדעה שעדיף שלא יעשה את זה ושגבר שאוהב את אשתו באמת בחיים לא ירצה להסתכל בכלל על מישהי אחרת. הן אומרות שעדיף סטוץ חד פעמי מאשר רומן ארוך.. אני דווקא חושבת ששניהם קשים באותה המידה ואני מאמינה שהבחור שלי (כרגע אני רווקה וגם אין לי חבר) לא יעשה זאת לעולם. הן חושבות שאני חיה באשליה ושאני לא נשואה ולכן אני לא מבינה שלגבר יש צרכים ושאין מצב שהוא לא יבגוד לפחות פעם אחת. אני חושבת שבן זוג אידאלי לא ירגיש צורך לבגוד וגם לא יעשה זאת לבחורה שהוא מעריץ ואוהב. הן חושבות שגם אם גבר אוהב מאוד זה לא סותר שהוא יבגוד וזה לא פוגע בשלמות של היחסים ובגרעין שלהם ושאני מבטאת גישה מאוד קנאית ביחסים. האם אני קיצונית מידי בגישות שלי? האם באמת צריך להשלים עם זה שבן זוג עשוי לבגוד ועדיף לא לדעת?

ע.ש
מצטרפת לשאלה! האם כל הגברים בוגדים?
17.10.2006 • 17:04

(הודעה ללא תוכן)

לא משנה
שאלה על זוגיות
18.10.2006 • 09:06

שלום
בנות יקרות !אני ממש לא מבינה אתכן. למה אותן בנות במשרד לא ניהלו שיחה על בגידות הנשים?? מה נראה לכן שהנשים לא בוגדות? וחץ מזה מדוע ל"הרים את האף" לגברים על תקן קבוע ולפחד מה הם יעשו לנו. מה איתנו? לנו אין כלים להתמודד או להחזיר? שנית, זוגיות זה דבר מורכב ואני מאמינה באמונה שלמה שאוהבים לא בוגדים. והנה לכם סיפור אמיתי הייתי נשואה 11 שנה בעלי בגד בי, אני מאמינה שהוא בגד כי איבד את התשוקה אלי ואת האהבה וכל מה שנותר לו היו הילדים והשיגרה. אני גילתי את בגידתו בי ונשארתי איתו עוד שנה. בשנה הזו הוא ראה כוכבים יורדים עליו מהשמים אני חושבת שבחיים הוא לא אהב וחשק בי כמו אותה שנה לאחר מכן פרסתי כנפיים ולא נשארתי איתו. אני בחרתי בנקמה המתוקה... אז בנות היו חזקות החיים מורכבים ולעיתים קרובות לא קלים אך צריך לקחת הכל בפרופורציה. האני מאמין שלי שגברים בוגדים וגם נשים בוגדות. אחרת עם מי הגברים היו בוגדים אם לא איתנו? תחשבו על זה........יום נעים לכן

ש
שאלה על זוגיות
18.10.2006 • 16:48

אני לא מוכנה להשאר עם גבר רק בשביל להתנקם בו. לא מעניינת אותי הנקמה. מעניינת אותי האהבה השלמה והאמיתית. וכן גם נשים בוגדות אבל הן עושות זאת בדרך כלל בצורה יותר רגשית כמו רומן ולא סטוץ. ובגלל זה הויכוח הוא למה גבר יכול ללכת ככה ולעשות סטוץ בלי חשבון והאם כל הגברים כאלה והאם באהבה אמיתית וכשאוהבים באמת לא בוגדים ולא מרגישים צורך לבגוד? הבנות החוכמולוגיות אצלי במשרד אמרו על עצמן שהן לא יבגדו בחיים אז אני שואלת אותן למה לגבר אתן עושות הנחה כשהוא בוגד?? במה הוא יותר טוב? כי הוא גבר? מה הוא איזה חיה שלא יכול לשלוט על היצרים שלו? בשביל זה יש לו שכל ומוח ורגישות ומוסר ובשביל זה הוא מובדל מהחיות. הוא אמור לשלוט על עצמו ולהתחשב בבת הזוג שלו וגם אם היא לא יודעת, איך אתה תסתכל לה בעיניים אחר"כ ותהיה איתה? לדעתי גבר כזה לא אוהב את אשתו במאה אחוז או שירד לו ממנה.. גבר שמעריץ ואוהב את אישתו בחיים לא ירצה לבגוד בה. וזו דעתי ולכן שאלתי את ד"ר חסון מה הוא חושב.

ד"ר אורן חסון
תגובה לבגידות: רגש ורציו
19.10.2006 • 15:23

ש יקרה,
וכן כל האחרות,המציאות היא שגם גברים בוגדים וגם נשים בוגדות. אנא ראו את הדיוןכאן, ואת הקישור מתשובתי, באשר לבגידות של גברים. לו כל מקרה של בגידה היה מסתיים בגרושים, אזי אחוז הנישואים שמסתיים בגרושים היה גבוה בהרבה. נישואים רבים אינם מסתיימים בגרושים לאחר בגידה, כאשר בן הזוג הנפרד יודע לשקול את האלטרנטיבות, ומגיע למסקנה שהאלטרנטיבה לחיות עם בן הזוג למרות הקושי הנפשי, ואולי למרות הסיכון, טובה יותר. מי שנתון פחות להשפעות רגשיות עצמתיות, יודע יותר לשקול את האלטרנטיבות, ולקבל אותן. מי שנתון יותר להשפעות רגשיות עוצמתיות, השיקול הרציונלי משפיע פחות על החלטותיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיטל
מצטרפת לשאלה! האם כל הגברים בוגדים?
19.10.2006 • 17:07

לא.יש כמה צדיקים בסדום.בעלי אחד מהם.תודה לאל.

טטט
תגובה לבגידות: רגש ורציו
19.10.2006 • 17:15

אבל למה להבין גבר שבוגד? אין שום הצדקה לזה

ע.ש
אז אני שמחה בשבילך
20.10.2006 • 10:50

(הודעה ללא תוכן)