דעיכת התרגשות בזוגיות
יפית
חרדה בלי סיבה
⌄
אני וחבר שלי בקשר מזה שנתיים.הוא הבחור הכי מקסים בעולם: תמיד מפנק, דואג לי ועושה בשבילי הכל.אני לא יודעת מדוע אבל לאחרונה אני מרגישה שאין לי יותר התרגשות מהקשרוחסר לי ההפרפרים בבטן וההתלהבות.אני אוהבת אותו מאוד אבל,יש לי משהו שחסר לי.מדוע אני מרגישה כך? שהרי אין לי סיבה להרגיש בחסרון של משהו כי אין דבר שהוא לא יעשה למעני.האם אני כבר לא אוהבת אותו? או מעוניינת בקשר חדש ? על מה יכולה להעיד החרדה הזו?, אשמח לדעת.
ד"ר אורן חסון
לא חרדה, אלא דעיכה של ההידלקות
⌄
יפית יקרה,
את אולי חרדה מזה שזה קורה לך, אבל את לא מתארת מצב חרדה. את מתארת מצב שבו ההתרגשות שלך ירדה, והפרפרים נכנסו בין סדקי קליפות העצים לשנת חורף. תופעה שהיא טבעית בקשרים, קורית הרבה, אם כי יש בודדים מאושרים שלהם זה לא קורה. זה לא אומר שהפסקת לאהוב אותו, ואת עושה את האבחנה נכון. אבל הצורך האבולוציוני בהתרגשות גדולה יורד לאחר התבססות קשר זוגי, ולכן זו נעלמת עם הזמן. הצורך הזה קיים בתחילתם של קשרים, מכיוון שזוגיות נוצרת ממפגש בין שני אנשים זרים, בדרך כלל גבר ואשה, שמתחילים ליצור קשר אינטימי, למרות שהם כלל לא מכירים זה את זו. ההידלקות הזו מאפשרת את התהליך בגלל המשיכה ולמרות הזרות. אבל היא לא נשארת לנצח.