דירה משותפת עם חמות - מה לעשות?
רעות
חמותי מוציאה אותי מדעתי
⌄
שלום,
אני נשואה חצי שנה.. וחמותי פשוט מוציאה אותי מדעתי.. בעלי הוא בן יחיד- אן לו אחים, אין לו אחיות, וגם אבא אין לו.. חמותי היא אשה מאוד מאוד מבוגרת <<בת 77>> והיא גם מאוד פרימיטבית..לפני החתונה היא אהבה אותי, אפילו קראה לי "ביתי" וכאלה... גרתי עם בעלי ואימו עוד לפני הנישואים, היא היתה מתייחסת אליי כאל מלכה, דואגת, מפנקת, הכל...מהיום שבעלי שם לי את הטבעת, היא התהפכה עליי לגמרי. היא לא מוכנה כביכול "לשחרר אותו".. היא לא מוכנה שנעבור לבית משלנו, וכשעולה הנושא הזה היא מתעצבנת, ואף מוציאה אותי שקרנית וכו'... בחצי שנה הזאת שאנחו נשואים- היא מעליבה אותי לייד המשפחה שלי (כשהם באים לבקר אותי), היא מרכלת עליי עם המטפלת שלה והיא לא נותנת לי מנוחה.. היא משגעת אותי- כל היום צועקת ומתפרצת עליי... כבר היו 2 מקרים שלא יכולתי יותר ופשוט ברחתי לבית הוריי לזמן ממש ממושך עד שבעלי התחנן בפניי שאחזור.היא כל הזמן "מחפשת אותי בקטנות"... דיי נמאס לי..מה אני אמורה לעשות? מיצד אחד אני מטורפת על בעלי וזאת אמא שלו, ומיצד שני היא מטריפה אותי ואני מרגישה שכבר אין לי כוחות להתמודד עם כל המצבם האלה איתה...אודה לך אם תוכל לענות לשאל(ו)תי..
ד"ר אורן חסון
שמרי את דעתך, וצאי מדירתה
⌄
רעות יקרה,
קודם כל, אם לא עשיתם את זה עד עכשיו, עשו כל מאמץ לצאת משם לדירה משלכם. זה לא בריא לגור עם החמות, לא שלך ולא שלו. זה יעלה לכם אולי קצת יותר לחודש מאשר יעוץ זוגי, אבל עם הרבה פחות לחץ. והאמת היא שלא ברור לי מדוע אתם לא עושים את זה – רק בגלל הלחץ שלה? מה זאת אומרת היא "לא מוכנה לשחרר אותו"? הוא ילד גדול, לא? הוא צריך להתגבר על ייסורי המצפון והמניפולציות שהיא עושה לו, ואם הוא לא יכול לעשות את זה לבד, את צריכה לעזור לו. הוא יצטרך לעשות החלטה קשה, אז עזרי לו לעשות אותה באופן חיובי, ולא לכעוס עליו או לגרום לו לכעוס עליך. הסבירי לו את מצבך, ושבמצב הנוכחי את תגורי אצל אמא שלך והוא אצל אמא שלו, ובשביל מה התחתנתם? אל תריבי איתו, וכבשי את התסכול שלך והכעסים. רק הסבירי לו את המצב, ואת מה שאת יכולה ואת מה שאת לא יכולה. המשיכי להיות חברה שלו ואשה שלו ואהובה שלו, רק שהגבולות שלך יהיו ברורים. זה אלף-בית של אסרטיביות, לא של כוחנות או תוקפנות.
רעות
תודה, ד"ר חסון
⌄
תודה רבה לך ד"ר חסון, תשובתך קצרה ועניינית...הבנתי מה אני צריכה לעשות, אך הבעיה הא שהיא מאוד מאוד מבוגרת, אין לה עוד אף אחד בעולם חוץ מימנו... היא קשה ולא מוכנה להתפשר על כלום בשום מצב...הוא מיצידו רוצה מאוד שנעבור כבר לדירה משלנו, אך זה דיי מסובך.. יש לו בית נוסף על יד הבית הקיים <<שבו אנחנו גרים עכשיו עם אמו>>, אך הוא רשום על שמה והיא אינה מוכנה להעביר אותו על שמו (לא יודעת מאיזה סיבה) עד שהיא תיפטר מהעולם...מה למרות הכל, אני אמורה לעשות? אולי יש איזו דרך אחרת לבינתיים?תודה רבה לך על תשומת הלב,רעות.
מצב רחוםםם
חמותי מוציאה אותי מדעתי
⌄
הדבר הכי בריאה לעשות זה ללכת לשכיר ביתאני אומרת לך אני כרגע במצב שאני עוברת לגור עם חמתי עוד שבוע ופשוט אני עדיין לא יודעת איך אני מתמודדת עם זה גם הוא בן יחיד ולגור איתה זה פשוט ללכת לבית משוגעים ישר אז אני עדיין מתלבטת למרות שאני יודעת ב100 אחוז שעדיף להשאר בשכירות כדי להשאר ביחדבהצלחה