דינמיקת כוח בזוגיות: מה עושים?
לב
אולי אתה תוכל להשיב ממרום נסיונך..
⌄
אורן שלום,מה אמורה לעשות בחורה שהגבר שלה עסוק במבטים מבחילים על בחורות בנות 17, כן, אני יודעת שזה טבעי להסתכל אני גם יודעת שממה שעושים עניין הופך להיות עניין, אבל אני זוכרת שבתחילת הזוגיות הוא אמר לי :איתך אני אפילו לא מסתכל על אחרות" ובגלל המשפט הזה אחרי שנתיים של זוגיות אני מרגישה יותר פגיעה...השבוע היינו בסופ"ש עם החברים שלו ובנות הזוג שלהן זרקו לאוויר אמירות בסגנון, "לך תביא לימון משם יש שם הרבה טוסיקים קטנים של ילדות בנות 17" , או שהם הורידו חזיה ונשארו עם חולצה ואמרו נו בטח שאתה כאן לידנו, אם אני מתעמתת איתו הוא מתרגז בטירוף, אבל זה מאוד מוריד לי את הביטחון...הוא מצידו מתנהג כאילו אין לו מושג...שלושה חודשים אחרי שהתחלנו את הקשר אמרתי איזה יום: איזה מותק, על איזה כלב והוא אמר באמת מותק (והתכוון לבעלים שלו שאיכשהו פספסתי את החוטיני הקטן שלה) הוא שינה אותי, בעבר אף פעם לא הייתי מסתכלת לאן מרצדות העיניים של הגבר שלי, תמיד הרגשתי נאה מספיק כדי שהדברים האלו לא יקבלו מקום, איך זה שהוא מוריד לי כל כך את הביטחון? לא אמורים להרגיש עם גבר דברים אחרים? איך זה יהיה כשאני אהיה שמנה בהריון ואתכער? אם הייתי חסרת ביטחון מטבעי הייתי צריכה להרגיש את זה עם כל גבר, אז למה פתאום עכשיו זה פורץ החוצה? במילים אחרות, מה לעשות? יש לנו פיצוצים עם הרקע הזה....
ד"ר אורן חסון
דינמיקה לא טובה שהתעצמה
⌄
לב יקרה,
את מדברת על מכלול שדברים, שחלקם תלוי בו וחלקם אינו תלוי בו. ואם את כועסת עליו על דברים שאינם תלויים בו, כמו שהחברות של החברים שלו הורידו חזיות, סביר שמתישהו העניין יהפוך לנושא מרכזי ביניכם, ואולי כויכוח על מי חזק יותר בזוגיות. כשאת מתלוננת על הנושא הזה, הוא מקבל כוח מהלחץ שלך. לא שהוא אוהב ויכוחים, אבל יכול להיות שהוא אוהב את הכוח, או להפך – מנסה למנוע ממך לשלוט בו יותר מדי, ולכן לוחץ הפוך. ולכן מרגיש שמותר לו להסתכל יותר, ולגרום לך לכעוס עוד יותר. ומכך שאת לא שולטת בו, ושהוא מצליח להשתחרר מהלחץ שלך, הוא מרגיש חזק יותר, ומשתמש בזה מדי פעם, כדי לחזק את הכוח הזה שיש לו עלייך.אני לא אומר ש"האשם" בדינמיקה הזו נמצא רק בך. סביר מאד שההרגלים שלו הם חלק מזה, והפחידו אותך אי שם בתחילת הדרך, מה שיצר דינמיקה התחלתית שהתעצמה בהמשך. כרגע, הקושי ביניכם הוא של תקשורת על שליטה וכוח.אני מציע לך לקרוא את המאמר שלי על הקינאה, שאולי יספק לך הסברים נוספים:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4045086,00.html