דינמיקה בזוגיות: מה עושים?
מבולבלת
בילבול
⌄
שלום
ד"ר חסון.אני והחבר שלי ביחד כ-שנה,שנינו בשנות ה20 לחיינו,למרות שהוא גדול ממני ב7 שנים.אז ככה,בתחילת הקשר שלנו אני הייתי זו שייזמתי הכל,התחלתי איתו דרך רשת חברתית,נפגשנו לאחר 2-3 חודשים,וכל זה אחרי שיכנוע להפגש איתו.לפי מה שהבנתי ממנו הרתיע אותו הגיל שלי,וגם זה שההכרות שלנו התבצעה דרך האינטרנט.הוא בהשוואה אליי עדיין לא הכיר באינטרנט,ואני הכרתי את החבר הקודם שלי באינטרנט. אז אולי הוא קצת חשש.בכל מקרה אני רדפתי אחריו,די הרבה,וניסיתי לרצות אותו המון.וגם לאחר הפגישה הראשונה שלנו,וכמה פגישות אחרי,ניסיתי להוכיח את עצמי..שחלילה הוא לא יתבאס ממני ויפגע בי בכך שהוא יחליט שהוא לא מעוניין בי. ומתחילת הקשר הראתי לו אהבה ללא גבולות,והתאכזבתי מכך שהוא לא מראה לי את אותו הדבר,ורוב הריבים שהיו לנו היו בעיקר על זה,אמרתי לו כמה שזה חסר לי וכמה שאני זקוקה לזה,והוא ניסה-ואחרי כמה ימים המצב חזר לקדמותו,אני רואה שהוא קצת מתקשה בלהביע יותר מדי רגשות.ותמיד אחרי שהשיחות האלה קורות,הוא מרבה להגיד לי כמה שהוא אוהב אותי ושאני האהבה של חייו והוא התבגר איתי,ולמד יותר להפתח ושהוא רואה אותי בתור בת זוג שלו לכל החיים.והוא באמת אוהב אותי..ובאמת שאני רואה את עצמי חייה איתו,אבל יש קצת פחד לגבי העתיד.והפחד הוא שאולי עקב זה שהכרתי אותו דרך האינטרנט זה לא בהכרח יהיה נצחי, וגם עקב זה שרדפתי אחריו בתחילת הקשר,זה מביא לי הרגשה של- למה לי לרדוף אחריו?הוא זה שהיה אמור לחזר אחריי,לא אני אחריו. האם הקשר הזה נכון?אני חייבת לומר שוב,שהדבר שהכי מלחיץ אותי הוא זה שרדפתי אחריו,זה גורם לי להרגיש קצת מושפלת.תודה ד"ר.
ד"ר אורן חסון
דינמיקה של הכרות באינטרנט?
⌄
מבולבלת יקרה,
איך הכרתם, עכשיו, לא משנה דבר, כי אתם כבר שנה ביחד, ומכירים היטב זה את זו. הדבר היחיד שקרה בעקבות כך, הוא תחילת הדינמיקה ביניכם – שאת היית צריכה לשכנע אותו שאת "נורמלית", ולכן חיזרת אחריו יותר משהוא אחריך. יתכן, אגב, שזה השפיע עליך יותר מאשר עליו. העובדה שעדיין את מרגישה, כתוצאה מזה, "קצת מושפלת", יתכן שגורמת לך יותר "לבדוק" אותו, והלחץ שלך אולי גם מלחיץ אותו. הכי נכון הוא להרגע. עושה רושם שיש לך מספיק סימנים טובים שהוא רוצה בך, והלחצים והבדיקות שלך עלולים להרחיק אותו בסופו של דבר. קחי בחשבון שככל שהזוגיות שלכם תהיה טובה יותר, כך הוא ירצה אותך יותר ולא פחות, ואז אולי גם יהיה לו קל יותר להראות לך שטוב לו, וגם הוא ירצה לרצות אותך. אז אולי כדי לתעל את האנרגיות לעשייה חיובית במקום למחשבות שליליות.גם אם המקצב הרגשי שלכם והביטוי הרגשי שונים, עושה רושם שהזוגיות שלכם בכל זאת מבוססת על דבר טוב. אם באמת קשה לך "להרגיע", אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני, שיעזור לך להקטין את החרדות שלך.