דילמה זוגית: מה לעשות?
נעמי
מבולבלת
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני נמצאת בדילמה שמאד מקשה עלי בחודשיים האחרונים.אני בת 31, התחתנתי לפני 3 חודשים עם בן אדם מאד מקסים ומיוחד שאני מאד אוהבת. אני מאוהבת בו ונמשכת אליו ויש לנו יחסים טובים. הבעיה היא ששנינו מאד רגישים וכל פעם האחר נפגע. הוא גם נוטה להתפרצויות וכשהוא כועס הוא מגיב בצורה לא פרופורציונלית ולא רציונלית - הוא קיצוני. אני לא מפחדת מאלימות פיסית אבל אלימות מילולית ורגשית היא מספיק קשה. בעיה נוספת היא שהיה לי חבר 3 שנים שהיה החבר הכי טוב שלי וגם כשנפרדנו ביוזמתי המשכתי להיות ידידה שלו כי אנחנו מאד קשורים אחד לשני. הוא עדיין אוהב אותי. אני לא חושבת שאי פעם הייתי מאוהבת בו, אבל אני אוהבת אותו מאד ואת המשפחה שלו. נתקתי איתו את הקשר כשהכרתי את בעלי וכמה שבעלי הוא גם החבר הכי טוב שלי, אני עדיין מתגעגעת ל"חבר" הכי טוב שהיה לי. אני רוצה לציין שאני לא נמשכת אליו, אבל עם כל החיים החדשים שבניתי, עדיין קשה לי לדמיין שהוא והמשפחה שלו לא יהיו יותר בחיים שלי. אני שואלת את עצמי האם כדאי לי לחיות עם מישהו שאין לי אליו משיכה פיסית אבל אני אוהבת אותו ויהיו לי חיים רגועים איתו או להמשיך לחיות עם בעלי שאני לא יודעת אם בעתיד הוא יוכל להשתנות, ואולי יהיה אף גרוע יותר.. אנא ממך, תאמר לי איך נשמע לך כל הסיפור המבלבל הזה?.. תודה רבה, נעמי
ד"ר אורן חסון
לעשות ברור יסודי
⌄
נעמי יקרה,
אין ספק שאת נמצאת בתקופה מאד מבלבלת. אחרת לא היית מחפשת תשובה מאדם אלמוני, שגם אם הוא איש מקצוע, וגם לו היה החכם בעולם, אין לו כל מידע עליך ועל שני הגברים שאת מתארת, פרט לפיסקה אחת שאת כותבת עליהם, ורוצה שבתנאים האלה הוא יהיה זה שיגיד לך מה לעשות בשאלה כל כך חשובה, שתהיה לה השפעה עצומה על חייך. זה רק מעיד על כך שבמצב העניינים הנוכחי את פוסחת על שני הסעיפים, מבינה את גודל ההחלטה, וחסרת יכולת להחליט.כרגע, את אומרת שאת אוהבת אדם אחד שנישאת לו, ורוצה לחיות עם אחר, כי אולי החיים איתו יהיו נוחים יותר. את יוצאת מתוך הנחה שהחבר לשעבר יקבל אותך כפי שאת, למרות שדחית אותו בעבר, ושלדחייה הזו לא תהיה כל משמעות בעיניו. אני לא בטוח שזה באמת כך. השאלה האחרת היא עד כמה תצליחי לשכנע אותו שאת נמשכת אליו כשאת לא, או שמא את רוצה להבהיר לו שאת לא, ומצפה שהוא יתמסר לך לגמרי. איך שלא תסתכלי על זה, זה אולי אפשרי, אבל לא פשוט.אני חושב שבמצבך, כדאי שתגיעי לאיש מקצוע, וקחי לך את הזמן להחליט. אולי גם לאדם שהוא גם יועץ זוגי, כדי שיגיד לך מה את יכולה לעשות כדי לשפר את הזוגיות הנוכחית שיש לך, עם האדם שאת אוהבת, לפני שתוותרי עליה. הויתור שאת חושבת עליו נראה כל כך קל, שהוא כמעט מעורר ספק באשר לעוצמת האהבה שלך כלפיו.