דילמה זוגית: בחירה בין התאמה ללוח זמנים

תאריך פנייה: 28.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יוספה
כדאי בכלל להיכנס למערכת יחסים הזו??
28.06.2010 • 08:59

שלום,
שמי יוספה. אני בת 23, ובאה ממשפחה דתית, אך כעת אני חילונית.ציינתי זאת משום שאמנם אני חילונית, אך חשוב לי להתחתן בגיל צעיר יחסית (רוב חברותיי הדתיות כבר התחתנו ואני הבכורה במשפחתי והם כן מצפים ממני להתחתן יחסית מוקדם), וכמו כן אני רוצה הרבה ילדים (כך שאינני מעוניינת להתחתן מעל גיל 25, 26).עד לפני חודש היה לי חבר כבן 30, והוא גם היה רציני ומוכן לחתונה יחסית בקרוב. ז"אא דיברנו על קשר לט"א ודיברנו על חתונה, היינו באותו שלב בחיים. חשוב לי להדגיש באותו עניין כי כבר יש לי תואר ביד ואנ י עובדת (ועשיתי שירות לאומי, ז"א כן שיררתי את המדינה!!). אני זו שיזמתי את הפרידה בגלל כל מיני סיבות כאלו ואחרות.לאחרונה הכרתי בחור חדש, שבאמת מקסים אותי ועל פניו נראה לי שיש בו את כל התכונות שאני מחפשת ב'גבר שלי'. הבעיה היחידה היא שאנחנו ממש לו באותו שלב בחיים: הוא בחור חילוני בן 23 (והאמת שהוא קטן ממני כמעט בשנה), שמתחיל ללמוד שנה הבאה 4 שנים. אומנם לא דיברנו על כך עדיין - אבל אני בטוחה, כפי שאני מכירה את העולם החילוני, שחתונה וילדים זה ממנו והלאה, ושיכול להיות מאוד שהוא רק מוכן לחשוב על כך לאחר סיום לימודיו.אני יודעת שזה 'מתקדם' מיידי לחשוב בכלל על הדברים הללו כשאני מכירה מישהו חדש, פשוט אני מתלבטת בכלל אם להיכנס לקשר שבו שנינו נמצאים בשלב שונה בחיים ולי יש מטרות שונות ממנו. עם זאת, אני באמת לא חושבת שפגשתי בחור מקסים כמוהו, וקשה לי לוותר על כך.מה אתם ממליצים לי לעשות?.. ומראש - תודה רבה על זמנכם ותשובתכם!!

ד"ר אורן חסון
דילמה...
28.06.2010 • 19:25

יוספה יקרה,
דילמה. בחור מתאים ומוצלח, אלא שהוא כנראה יגרום לך לפגר אחר לוח הזמנים הרצוי לך. אני אומר "כנראה" כי יש מי שמתחיל מוקדם, ומתחתן ונכנס להורות תוך כדי לימודים, אבל את זה צריך לרצות, וצריך להיות גם מוכן לתלות כלכלית גדולה בהורים, אם בכלל יש להם אפשרות ורצון. ולכן, כשיש דילמה כזו, את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר. אין מי שיוכל להחליט בשבילך, כי את הדילמה את מכירה ומבינה. כפי שאמרתי, לפעמים, בשוליים, היא לא רק לבן ושחור, אבל בעיקרון הדילמה קיימת, וההחלטה היא שלך.מצד שני, רק הכרת אותו. יכול להיות שהדילמה תיפתר לך בעוד חודש או חודשיים, כשתביני שהוא לא בדיוק מה שציפית שיהיה. אחרי הכל, את עדיין לא באמת מכירה אותו. ואולי, אם תחליטי לפתור את הדילמה בלהישאר איתו, תגלי, לאחר זמן, כשתביני שיש יותר אפור, שיותר קשה להחליט מחדש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083