דיכאון זוגי: תמיכה ופתרונות
גל
מיואש
⌄
שלום
בן 41 נשוי 12.5 שנים
שלושה ילדים 11.5, 6.5, 5
אני כבר לא יודע מניין להתחיל ....... יחסיי עם אשתי אינם טובים וזה בלשון המעטה
מזה כשבע שנים .
זה התחיל בכך שהיא החלה להתחזק בכך שהחלה עוטה על ראשה כיסוי ראש ( אולם אינה שם עד הסוף היינו
מדליקה אור כותבת ורואה טלוויזיה .....)
המשיך בשינוי דרסטי בקריירה נטשה את המקצוע והתחום בו עסקה כעו״ד ופנתה ללימודי אדריכלות
כך סתם פתאום באמצע החיים כשילדינו עוד קטנים
יודגש כי בעריכת הדין עבדה כשנה בלבד כך כשלמעשה עול ונטל הפרנסה רובץ על כתפיי בלבד מזה כאחת עשרה שנה
יחסיה עם הוריה מעולם לא היו טובים במדובר באנשים קרים נטולי אהבה וחום אשר עושים אפליה בינה לבין אחיותיה
אין לי ספק שיחסה אליי וחוסר יציבותה הן מבחינת קריירה והן מבחינה אישית נובע מילדותה והאין יחס ואהבה שקבלה
מהוריה
חוסר יציבותה שינויי מצב רוחה משפיע קשות על הזוגיות שלנו
המון מריבות ויכוחים תסכול וזעם
עם השנים התחלתי להבין איזו טעות איומה עשיתי שהתחתנתי איתה
שורה תחתונה אני לא מאושר כלל כבוי מתוסכל וממורמר
אני חי עם אישה לא יציבה מתוסכלת מדוכדכת חסרת חברות חסרת משפחה
אני רוצה להיות עם אישה שמחה בריאה מוארת וזוהרת
הקושי שלי אלה ילדיי ועל הקושי הזה אני לא מסוגל להתגבר אנא ייעץ לי כיצד לנהוג
אני נחוש להפרד מאחר והגעתי למצב בו אני רואה את המהלך הזה בבחינת מלחמה קיומית ממש
ד"ר אורן חסון
דיכאון זוגי
⌄
גל יקר,
יתכן מאד שעלית על משהו, ושהיא בדיכאון, ולכן מחפשת דרך להיות מאושרת יותר וללא הצלחה. העניין הוא שזה משפיע גם עליך, וגם אתה כבוי, מתוסכל וממורמר, ולכן, גם אם ניסית בעבר, עכשיו אתה כבר לא מסוגל לתמוך בה ולעזור לה להתרומם. אני לא יודע אם קיימות גם סיבות אחרות, כמו התחושה שלך שכל העול הכלכלי עליך, ושזה מאד קשה לך לקחת את כל האחריות ולעשות את כל המאמץ (ושאולי גם אתה לא מאושר בעבודה, אלא רואה אותה כרע הכרחי), מה שמקשה על שניכם, והתוצאה היא באמת מורכבת מאד וקשה. ואם אתם כך, אני תוהה מה קורה עם הילדים שלכם, ובאיזו אווירה הם חיים, ואיך הם מתמודדים עם זה. אני חושב שחשוב שתלכו לייעוץ זוגי, לא כדי לבוא בטענות ובכעסים זה על זה. ולא כדי לחפש אשמים, אלא בעיקר כדי לחפש דרך שבה תוכלו לשתף פעולה בחיפוש אחר האושר, ביחד ולחוד.