דייטים ופגישות: התמודדות עם חששות

תאריך פנייה: 19.12.2018 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאור
נמנע מחיפוש קשר ואהבה
19.12.2018 • 15:16

שלום,
אני בן 34 ובחודשים האחרונים אני מרגיש שאני נמנע מלחפש קשר רומנטיים ואהבה, ובמקום זה מספק לעצמי אינספור תירוצים והסברים: אני שנה אחרונה לתואר ויש עומס, אין לי זמן או מקום בחיים כרגע לנהל קשר על כל המשתמע מכך, אני עובד במשמרות וכו'..
האמת, שאני די בטוח שאלו תירוצים, כי בפנים אני מאוד רוצה למצוא אהבת אמת, כזו שתוביל למשהו רציני מאוד.
אני חושב, אבל לא בטוח, שאני נמנע כי אני חושש.. להתאכזב, להידחות, לבזבז זמן לשווא. לא יודע אם באמת יש לי כוח להשקיע, למרות שאני מאוד רוצה, ובסופו של דבר יוצא שאני לבד. אני רשום לאתרי היכרויות, מקבל פניות, אבל נכנס ויוצא מהאתר בלי לעשות כלום.
איך עוצרים את ההימנעות הזו?

ד"ר אורן חסון
כאשר תרצה מספיק
21.12.2018 • 10:26

ליאור יקר,
מה שאתה אומר לי הוא שאתה קצת חושש מהתהליך של דייטים ופגישות וחיפוש בת זוג, ושלכן אתה נופל בקלות אל התרוצים שזה לא הזמן הנכון.אני לא בטוח שאתה צריך להיבהל מזה. אולי זה באמת עדיין לא הזמן. אולי הזמן הנכון הוא שתסיים את העבודה במשמרות. אולי הזמן הנכון הוא כאשר תסיים את התואר, ואז, כאשר תתחיל בעבודה חדשה, תהיה הרבה יותר פנוי ליצירת קשרים.במקביל לזה, אתה גם מדבר על החששות שלך: להתאכזב, להידחות, ולבזבז זמן, שהוא מאד יקר לך, על נסיונות שווא. אפשר להבין את זה. אני חושב שכאשר תחליט שאתה רוצה מספיק (קשר זוגי, אהבה) כדי להתגבר על כל הקשיים האלה, תאזור מספיק אנרגיה ואומץ כדי להתחיל לעשות משהו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083