דייטים וחרדות: מה עושים?
שולי
איך יודעים שזה זה?
⌄
שלום רב
ד"ראני מעל גיל 30 ורווקה שמרנית(יש יותר גרוע מזה??), מרגישה בדידות קשה פעמים רבות למרות שהקריירה לי גוזלת את רוב זמני ובראש סדר העדיפויות, אבל אי אפשר להתעלם מהרגשות שצפים כשהולכים לישון ואז המציאות מכה בך.לא רק אלא שהסביבה תורמת את חלקה ומיידעת אותי שהזמן שלי קצר ו"אל תהיי כמו הרווקות הזקנות ותישארי לנצח לבד" ואפילו גרוע מכך "תשתגעי בסוף" ועוד, למען האמת אני חושבת שזה נכון...אני שונאת להיות לבד למרות שרוב חיי אני לבד, אני חושבת שיש לי את השריטות שלי כי לא החזקתי קשרים, ויש לי דייטים פעם בשנה במקרה הטוב. כעת נפלה בחלקי הזדמנות ופגשתי מישהו, זה שלח ידיים כל הפגישה ומחמאות על ימין ועל שמאל דבש ניגר מהשפתיים ואני כבר לא בת 20 שתאמין לכל הבולשיט הזה זה נראה לגמרי כמו סרט רע, וכולי דחייה מזה אבל שותקת ולא מסוגלת לענות כי זה סיפור חיי, ומה עוד אחרי כל ההתלהבות הגועשת שבו, רק יומיים לאחר מכן מתקשר וכולי ביאוס כיאה לנשים המרירות בגילי מבינה שהוא משחק את המשחק ומרגישה זולה,עם זאת לא מסוגלת לענות ואין חשק לראות אותו,מרגישה שעליי להתעלות מעל עצמי ,להתפשר ולהיכנס למגרש המשחקים הזה בקלילות, להיות קלילה.לא מספרת את זה כמובן לאף אחד כי אני יודעת שכולם יגידו לי תני צ'אנס ואת שופטת מהר מידי, אז האם הקול הפנימי שלי בכלל שווה משהו בגיל כזה? שהאופציות הולכות ואוזלות?מה התשובה כאן? תודה!
ד"ר אורן חסון
אחרי שמכירים טוב, ויודעים שרוצים
⌄
שולי יקרה,
כמו שזה נראה, זה ממש לא נראה זה. מצד שני, יכול להיות שה"שריטות" שלך, והחרדות, וחוסר הנסיון שלך משפיעים על השיפוט שלך, ואולי באמת יש לך נטייה לשלול אנשים מוקדם מדי. אני לא יודע אם זה כך כי איני מכיר אותך, אבל זו אפשרות. זה קורה לפעמים.בנוסף, כאשר את יוצאת לדייט רק פעם בשנה, תהיי אולי יותר מוכנה להסתפק במה שיש, קודם כל כי יש לך פחות כלים להבחין בין טוב לפחות טוב, ושנית, אולי כי את לא בטוחה שתשיגי טוב יותר.אני מציע לך, שולי, שתלכי לטיפול אישי. אם את בגילך יוצאת לדייט רק פעם בשנה, זה אומר שיש לך בעיה, וזה גם אומר שלא קל לך לצאת מזה לבד. אם אחרי פגישה אחת שאינה כל כך מוצלחת את שואלת אם זה "זה", גם זה סימן לחוסר הבטחון שלך. נכון שאת לא צריכה ללכת לפי החליל של כולם, אבל מצד שני הרי גם את לא רוצה להיות לבד. כך שכדאי לך להתחיל לעשות מעשה. אל תזניחי את עצמך, כי אני לא חושב שתסלחי לעצמך בעוד כמה שנים אם תישארי באותו מקום.