דיאלוג בזוגיות: איך להפוך אותה ליותר בריאה

תאריך פנייה: 15.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טלולה
בן זוג שלא סגור על עצמו
15.11.2010 • 15:20

אני נמצאת בזוגיות מאוד צפופה וצמודה כבר חצי שנה. אנחנו נפגשים מספר פעמים בשבוע, ישנים אחד אצל השניה, טסים לחו"ל ביחד, פגשנו את המשפחות אחד של השניה, הצהרנו על אהבתנו אחד לשניה וכו'...שנינו באמצע שנות ה 30 לחיינו. ממש לא ילדים ושנינו מחפשים להתחתן ולהקים משפחה.לפני חודשיים-שלושה, אחרי 4 חודשים בערך של זוגיות מאוד טובה וקרובה, אאוט אוף זה בלו הבן זוג זרק מילה על זה שבעתיד ירצה שנעבור לגור ביחד. ומאז הוא לא העלה את הנושא יותר. המתנתי בסבלנות חודשיים שלושה ולאחרונה העליתי את הנושא.כל פעם שהעליתי את הנושא, הוא אמר משהו אחר, לא ברור, ונשבע(!!!) שנעבור לגור ביחד אבל הוא צריך עוד זמן.כמה זמן עוד לתת לו??? גם אם יש לו פחד ממחוייבות יש גבול לכמה זמן שאני אמורה לחכות עד שהוא יפסיק לפחד או יאזור אומץ לא?הפחד שלי זה אני מכניסה ראש בריא למיטה חולה ושהזוגיות הטובה שלנו והאהבה זה לא מספיק כדי לגרום לו לאזור אומץ ולהתחייב ולהתקדם בקשר.אשמח לדעתך המקצועית וגם לשמוע את דעות הגולשים....

ד"ר אורן חסון
דיאלוג ברור יותר
16.11.2010 • 00:24

טלולה יקרה,
יכול להיות שבן זוגך, באימפולס של רגע שיכול היה לנבוע מרגשות פתאומיים שעלו בו מסיבה כלשהי הקשורה לאותו רגע, צעד אחד קדימה. והצעד הזה, גם אם היה של רגע, יצר מומנטום, והגביר את הציפיות שלך בנוגע לקצב ההתקדמות. ואז הוא חזר לזהירות הטבעית שלו.אני לא קורא כליות ולב, ולכן לא יודע כמה זמן הוא צריך, ובודאי לא מה עובר בראשו, ואם הוא לא סגור על עצמו או לא סגור עליך. לפי מה שאני מבין ממכתבך, הוא כנראה כן סגור עליך, כי היחסים ביניכם טובים מאד. ובמצב הזה, גם הוא כנראה לא רוצה לבזבז יותר מדי זמן. אבל אולי כדאי לדבר, לא על מנת לקבוע תאריך וקצב להתקדמות, אלא כדי לפתוח דיאלוג ברור יותר באשר לזוגיות שלכם כדי להפוך אותה ליותר בריאה ויותר כדאית. אז לומר: ראה, הזוגיות שלנו טובה, אבל אני רוצה שהיא תהיה יותר טובה גם לי וגם לך. יש דברים שאני אף פעם לא אהיה. למשל, בר רפאלי. ויש דברים שגם אתה אף פעם לא תהיה, למשל ליאו דק קפריו. כך שאין אפילו טעם לדבר על דברים כאלה. אבל לגבי דברים שיש טעם לדבר עליהם, ודברים שאפשר לעשות, בוא ונדבר עליהם.השאלה אם אתם מסוגלים לעשות זאת בפתיחות, בנסיון להבין, מבלי להיפגע (ולא תמיד זה קל), ומבלי לעשות חשבונות (שאם נפגעים, גם זה קשה). אם כן, לכו על זה. אם לא, אז נסי את, מהצד שלך, להפוך את הזוגיות ליותר טובה, לא מתוך התרפסות, ולא מתוך צביעות ורצון שירצה, אלא מתוך המחשבה שטוב לך כשטוב לו. אם תצליחי לייצר את זה בעצמך, אולי גם תקבלי את זה בחזרה ממנו, והפחדים שלו ירדו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083