דחפים וטיפול: התמודדות עם קשרים מורכבים
דוש
אקס שצץ אחרי הנישואין
⌄
שלום רב,
אני נשואה באושר כשלוש שנים + 1 ועוד אחד בדרך...כשנה לפני החתונה סיימתי קשר פתולוגי עם אהבה מטורפת שהייתה לי עם בחור שהייתה לו בת זוג לכל אורך תקופת הקשר...הקשר בינינו התחיל במקביל לקשר איתה ..הוא טוען שלא נעניתי בהתחלה לחיזוריו (יש מצב שהוא צודק) ...בכל אוופן לא אלאה אותך בפרטים (רק אם תשאל) שורה תחתונה זה היה קשר מדהים מרגש וחלומי...רק לא רשמי .חיבור שלא מהעולם הזה.אני כמובן יצאתי מאד פגועה ..כל נסיונותיי לדבר על הנושא עלו בתוהו ונתקלו בפרצוף סתום ונבוך ומיוסר מצידו .היינו נפגשים 4 פעמים בשבוע בבית שלי או שלו , כל היום סמסים וכמובן סקס מטורף!!! לא יודעת איפה היה לו מקום לבת זוג רשמית. אחרי הכל סיימתי את הקשר אחרי יותר מידי זמן (3 שנים און ואוף) בקול תרועה רמה.ומאז דממה.חייבת לציין כי היו לי בעבר קשרים מטורפים ששאבו אותי חזק אבל זה לא מרפה ממני גם בשנות נישואיי. אני חולמת עליו ומחפשת לסגור את הפינה- מחפשת לשמוע אותו מודה שפספס את אהבת חייו ,שהפסיד , שרע לו והוא מתגעגע אליי.שהוא התפשר על משהו שלא באמת היה מושא אהבתו כי היה פחדן עלוב מכדי לעשות את הבחירה הנכונה . יש לציין שהוא התחתן לפניי (עם אותה בת זוג) ושיש לו 2 ילדים ממנה. אני התחתנתי שנה אחריו, באופן מאד שקול ומושכל, עם בן זוג מקסים מקסים שהוא בחירה טובה ונכונה לי , אך לא איזה סיפור מטורף מהאגדות. אלא משהו יותר "נכון" מאשר "מסעיר". לפני כשלושה שבועות ראיתי אותו . אחרי כמעט 5 שנים ... הוא אמר לי ב ד י ו ק את המילים שרציתי לשמוע. שאני הפספוס הכי גדול של החיים שלו . שהו אמתחרט ושהיהטיפש. שאני כמו "קעקוע" שלא עובר ולא יעבור ... ואני עמדתי שם וכל מה שרציתי זה לא ללכת לעולם. היה ברור לי שכל הכעס שהיה לי כלפיו הוא בעצם רגש לא פתור. שזה לא באמת עבר לי . שוחחנו כשעה וחצי שעברה כמו דקה. הוא אמר עוד דברים שחיכיתי לשמוע כל כך הרבה זמן . אני לא יודעת מה הוא רוצה ומה הכיוון. אני יודעת שאני לא מעוניינת לפרק את המשפחה שלי בשום פנים ואופן ..אבל יש בי משהו שמקווה שאולי יום אחד זה יקרה. אני בפלונטר רציני. ומפחדת שזה לעולם לא יעבור לי .מרגיש לי מגעיל להרגיש רגשות לאדם שהוא לא בעלי אבל אני לא שולטת בזה. הוא כל היום במחשבות שלי . ומה שהכי מצחיק זה שזה נתן פוש רציני למערכת הזוגית שלי עם בעלי ...מה אני עושה ?!?!?!?
ד"ר אורן חסון
דחפים שצריך לטפל בהם
⌄
דוש יקרה,
אקס שכזה לא צץ, אם לא מציצים אותו.את מבינה שיש לך בעיה. נשאבת בעבר לקשרים "מטורפים" ששאבו אותך חזק, וזה צורך אצלך שהנישואים לא מספקים. זה משהו שאת חייבת ללמוד להתגבר עליו אם את רוצה יציבות בחייך. לכי לטיפול.פנית אלי בשאלה, כי את מבינה שיש לך בעייה עם העניין הזה, וכי את לא רוצה ליצור תפנית חדשה שכזו בחייך, וכי את מבינה שיש לך גם בעיה מוסרית. באמת קשה להתמודד עם כל זה. אלא שבמסגרת הפורום כל שאני יכול הוא רק לומר לך עד כמה זה לא מוסרי, ועד כמה זה מסוכן ליציבות שלך ושל הילדים שלך, אבל כל זה אינו אלא אמירות שטחיות שאת הרי כבר יודעת אותן ממילא. לכן הרי פנית אלי.את צריכה ללמוד לשלוט בדחפים האלה שלך, וזה יהיה לך מאד מאד קשה לבצע ללא טיפול. הדחפים שאת מרגישה הם דחפים טבעיים, הם קיימים אצל אנשים רבים, אבל אדם מתפקד יודע לשים אותם בפרופורציה, להניח אותם במקום שולי, ולהמשיך הלאה בלעדיהם, וגם בלי שהם ישפיעו על היחסים הזוגיים שלהם. מסיבות שונות, שאולי מקורן בצורך העז שלך להרגיש נאהבת מאד, חשובה ובעלת ערך, ואולי בגלל סיבות אחרות, לך זה מאד קשה, ואת חייבת לעשות זאת.