דומים ושונים: הבדלים בין גברים לנשים

תאריך פנייה: 06.10.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ירון
קנאה- מהיכן זה בא
06.10.2011 • 11:12

שלום רב,
מה שלומך?אני יוצאת עם מישהו במשך שנתיים .לאחרונה (בארבעה חודשים האחרונים) התחלתי לחושתחושות שלא חוויתי.אני בת 30 וחבר שלי בן 32 אנחנו מאד אוהבים ורגישים אחד כלפיי השניה, כשהייתי איתו לא הרגשתי תחושות אלו ופתאום או בטוח שזה בא מאיפהשהו זה החל.אני מסתובבת איתו ואם לדוגמה הוא מסתכל על אישה זה מפריע לי ,אבל ההסתכלות היא לא התבוננות כי אישה יפה עוברת ,כי זה בסדר גם אני מסתכלת וזה טבעי . אני מרגישה שזו מן סקרנות של "חייב" להתסכל ולבחון וזה גורם לי ישר "שאני כבר שלו" " סקרנות של ילד שובב שאוהב נשים יפות וחייב לבחון " " אולי מחפש חיזוקים או לראות אם הוא שווה- לראות אם העיניים שלה כן מגיבות אליו ולו לשניה.כשחזרנו מאיזה מקום והוא היה צריך להוציא משהו מהאוטו עמדה שם מישהי והוא הרים את התיק והשתהה במקומו עם פניו אליה (כאילו תפה את עיניו לרגע) ואז בהמשך היה חייב להסתובב כדי לראותה שוב וכמה פעמים.זה גורם לי כאילו אני לא מעניינת ושחבר שלי אוהב שנים וחייב להסתכל כל הזמן. מציינת שאני בחורה שנראת טוב ומקבלת כל הזמן התייחסות מהסביבה אבל הסביבה לא מעניינת אותי כי אני מחוברת לעצמי ורוצה יחס מהאיש שלי בלבד. מפחדת שיעזוב אותי ? זה לא בא מהמקום הזה. אולי אני לא מרגישה שהוא לא מתרגש ממני כמו שאני רגילה מחבריי מהעבר ? תמיד נתנו לי להרגיש אווו ופה הוא לא מפנק במחמאות ואינני חשה שאווו מה אני בישבילו .כשדיברתי איתו הוא אמר שאני מדמיינת ושהוא אוהב רק אותי ורוצה לבנות איתי עתיד ולא רוצה שנבזבז אנרגיות על דברים לא משמעותיים ולא נכונים. והוא צודק אבל למה אני מרגישה ככה אני רוצה לפתור את זה. מה אני לא מרגישה שווה לידו ? לפעמיןם אני יכולה להתלבש ולהראות מיליון דולר אני לא אראה את האוו שלו ממני אך אם אלך עם חבר טוב לאירוע או משהו שמגיב אליי ואראה על פניו את האוו ....אני אסמיק . מדוע אין לי את זה ממנו אולי הוא לא כזה גם כי יש לו את העיניין של החמוד המתוק שכולן מתות עליו לא המקום הגברי הזה.

ד"ר אורן חסון
דומים ושונים. עניין של מינונים?
07.10.2011 • 13:32

ירון יקרה,
כנראה שאתם דומים ושונים. ומדובר בשני דברים שונים. האחד הוא הצורך שלכם בקבלת תשומת לב. מכיוון שאת אשה, את מקבלת זאת דרך מבטים של אחרים, ודרך הבעת ה"וואו" שלהם. לא רק של הגבר שלך, למרות שהיית רוצה זאת יותר ממנו, אלא גם מאחרים, כי כמעט בודאות, לו היית מקבלת זאת רק ממנו, היית חוששת שאולי משהו לא בסדר איתך. מכיוון שהוא גבר, ומכיוון שנשים יוזמות פחות מבטים והבעות "וואו", הוא מקבל את אותו הדבר דרך החזרת מבטים של נשים. יכול מאד להיות שהוא אפילו לא חושב על זה כך, ויכול להיות שהוא רק "רוצה לראות", כי אולי לא הרבה נשים יאריכו מבט בחזרה, אבל זה חלק מהמשחק שבין המינים. בחצי הזה, אתם דומים, אבל מתנהגים אחרת כי את אשה ומקבלת משובים מגברים, וכי הוא גבר, ומקבל משובים אחרת, כי המשובים שלו הם מנשים. כל זה נורמלי לגמרי, כל עוד המינונים נכונים, וכל עוד אין חרדות מוגזמות המוליכות לקינאה משמעותית.אלא שהוא שונה מגברים אחרים, בעינייך, כי הוא מגיב מעט מדי כלפייך. היית רוצה שהוא יחמיא יותר, ושבכלל יראה אותך יותר. וכאן יכול להיות שיש לו עכבות במתן מחמאות בכלל, או אולי משהו שקשור למערכת היחסים הפרטית שלכם, כמו למשל איזה שהוא מאבק כוח סמוי, שלפעמים מונע מאיתנו להחמיא לצד השני, או "להכנע" לצד השני כשהוא מאד רוצה לשנות בנו משהו.ואולי, בכלל כל זה נובע ממקום אחר לגמרי כי, כפי שאמרת, אולי הוא פחות מדי גברי בעינייך, ויותר מדי מתוק. אולי בסך הכל את מנסה לומר שהיית רוצה להרגיש יותר פרפרים של ריגוש כשהוא מסתכל עלייך. אם זה כך, אולי זו שאלה שאת צריכה לשאול את עצמך: האם אני מספיק שמחה בו כבן זוג שלי? האם מה שהוא כגבר וכאדם מספיק טובים לי? ואם כן, לדעת להניח דברים אחרים שמפריעים מאחור, ובאמת לשמוח בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ירון
דומים ושונים. עניין של מינונים?
10.10.2011 • 11:54

תודה על המענההוא עזר לי מאדאני חושבת שאולי איפשו יש מאבק כח סמוי שאיננו מודים בו? הוא זרק לי מילה שהוא קינא לי לרגע על איך שיצאתי בערב לבושה ויפה (בדרך הוא החמיא לי איזה יפה :) זה היה חדש לי , והודה שקינא לי קצת -האם זה אומר שקיימת פה קינאה בין גבר לאישה?ונכון אולי ההתרגשות שהוא מסתכל עליי לא עושה לי פרפרים רבים, אבל האם זה עד כדי כך חשוב בחיים האמיתיים ?מבן זוגי הקודם היו לי התרגשויות עצומות כי הוא נתן לי להרגיש מה אני בישבילו וראיתי את עצמי בעיניו והתרגשתי ,אבל הוא טעה איתי והתחלתי לסבול איתואז מה בעצם חשוב?

ד"ר אורן חסון
לכל אחד "חשוב" משהו קצת אחר
10.10.2011 • 21:18

ירון יקרה,
לכל אחד ולכל אחת "חשוב" משהו אחר קצת. ולמען האמת, אצל מי שה"פרפרים" חשובים מאד, האהבה תהיה עוצמתית יותר ותרגיש "בטוחה" יותר, אבל גם יש סיכוי שמשך האהבה עד לדעיכת הפרפרים ולחיפוש משהו אחר, יהיה קצר יותר. ואצל מי שהפרפרים חשובים לו פחות, ההתמדה בזוגיות תוכל להימשך לאורך זמן רב יותר. חפשי את האיזונים שלך, אי שם בין הצורך בריגושים לבין הצורך בביטחון וביציבות, כפי שאת מרגישה אותם, וראי אם את יכולה לקחת קצת "סיכונים", שזה אומר להרגיש טוב גם מבלי שאת מרגישה מאד בטוחה (ובעיקר באהבה שלך עצמך), כי האהבה אינה בעוצמות שאת רוצה. וזו בדיוק הסיבה שבגללה לכל אחד "חשוב" משהו אחר קצת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083