גניבה מבן זוג: מהי הבעיה האמיתית?

תאריך פנייה: 15.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתוסבכת
עזרה דחוף !!!
15.05.2006 • 13:51

אנ ילא יודעת מאיפה להתחיל כי הכל כל כך מסובךהבעיות התחילו כשנכנסתי בטעות להריון - כמובן שאני לא מצטערת על זה . החבר שלי מזה 6.5 שנים , שהיום בעלי מאוד נלחץ , למרות שבאותו זמן היינו מאורסים . התחתננו אחרי שיכנועים רבים מצידי ומצד אימו . אח"כ התחילו המריבות שהוא בכלל לא רצה להתחתן והכל בגללי ואנחנו במצב כלכלי קשה רק בגללי . אני גם למדתי באותה תקופה ולא יכולתי לעבוד . הלחיץ אותי כל הזמן בנוגע לכסף לחץ שאני אבקש מההורים שלי איזה שהוא סכום כל חודש . לא ביקשתי כי ידעתי שלא יעמדו בזה וגם כי התביישתי ובעלי עובד ומרוויח יותר משניהם יחד . הבעיה שהוא כל הזמן אמר שלא נצליח לחסוך ולא נתקדם לשום מקום . עשיתי את הגרוע מכל וכמובן שזה התגלה - גנבתי כסף מאמא שלו והתכוונתי לתת לו אותו . אך לפני שעשיתי את זה היא גילתה וכמובן סיפרה לו . ומאז אנחנו במריבות .היא ניסתה לחזור לשיגרה התנהגה די בסדר איתי אבל אני הרגשתי לא נוח בחברתה והרגשתי שהיא כל הזמן עוקצת אותי ומעבירה עליי ביקורת במיוחד באוזניי בעלי בקיצור זה הגיע למצב שהיום היא לא מדברת איתיבעלי לא מאמין לי לאף מילה שאני אומרת גם בגלל מה שקרה וגם בגלל שתפס אותי בעוד כמה שקרים .עכשיו הוא החליט שעדיף להתגרש .אני חשבתי הרבה אחרי שאמו גילתה והתחלתי להיזכר בכל מיני דברים מעברי והבנתי שיש לי בעיה כי זאת לא פעם ראשונה שאני לוקחת דברים בלי רשות ואני גם זוכרת את הפעם הראשונה שעשיתי את זה הייתי די קטנה - 7-8 .מה עושים ? האם זה תורשתי ? אני חושבת שאמא שלי סובלת מאותה הבעיה . כמובן שאני לא אדבר איתה על זה בחיים כי אנחנו ממש לא קרובות . יש לי המון מריבות איתה ואני חושבת שזאת אחת הסיבות אני מאוד כועסת עליה בתת מודע כי היא לא עצרה את זה - היא תפסה אותי לוקחת לה כסף מהארנק כשהייתי בת 10 ולא עשתה עם זה כלום .סליחה על האורך אבל אני צריכה עזרה דחוף !אני לא רוצה להישאר לבד . יש לנו ילד . אני רוצה להחזיר לבעלי את האמון ביאיך עושים זאת ?

ד"ר אורן חסון
לפתור קודם את הקונפליקט הראשוני
16.05.2006 • 22:44

מתוסבכת יקרה,
עזבי את אמא שלך. החלק שלה באשמה אולי קיים, אבל לא משמעותי. ילדים רבים גונבים סכומים קטנים ממהורים כשהם רוצים משהו שהם לא מקבלים לבד, וחלקם הגדול מפסיק לעשות את זה אחר-כך. כך שאל תחפשי אשמים, בעיקר גם כי זה באמת לא יועיל לך עכשיו, ולא זו הבעיה. נכשלת כי היית חלשה, היה עלייך לחץ גדול, ולא עמדת בפיתוי.הבעיה היא לא הגניבה שלך. הגניבה שלך היא סימפטום לבעייה אחרת שקיימת בינך לבין בן זוגך, ושהגניבה רק החריפה אותה. יש ביניכם חוסר אמון עוד מקודם, בן זוגך לא השלים עם הנישואים הללו, וגם לא עם העובדה שהוא אבא. הוא נקלע למקום שלא רצה להיות בו, ומאשים אותך. בעבר היה יכול להאשים אולי גם את אמא שלו שלחצה עליו להנשא לך, אבל עכשיו, כשאמו לצידו, הוא מאשים רק אותך. ולכן, אם אתם רוצים להציל את הנישואים, כדאי שתגיעו ליעוץ זוגי כדי לבחון אם אתם יכולים לפתור את הקונפליקט הראשוני, של עצם הנישואים וההורות עצמם. ואם הוא לא יסכים (כי אולי הוא לא רוצה לעשות זאת), אולי כדאי שתגיעי לבדך ליועץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083