גירושין וילדים: אחריות ודרכי פעולה
ש
האם להתגרש!
⌄
מצטער על הנוסח שלי אני לא טוב בדברים האלה ...אני בן 26 נשואי +2 התחתנתי בגיל 19 .אנחנו נשואים כבר 8 שנים וגרים אצל אמא שלי בנינו לנו 3 חדרים בגינהלפני 3 שנים הייתי יוצא עם מישהי שהקשר שלנו החזקי חצי שנה ואשתי גילתה את זה והבחורה שהייתי איתה בקשר היתה בהריון ממני ועשתה הפלה ואישתי עלתה על זה למרות זאת אשתי עזבה את הבית וכעבור חודש היא חזרה הבית ועד היום אני מרגיש שהיא לא סומכת עלי ובכלל אני בנאדם שתמיד מחפש בחוץ אני לא יודע למה כבר אין ביננו תשוקה אנחנו עושים סקס פעם בשבוע אולי.וגם בלי נשיקה אפילו. סקס נטו שזה אומר מספר אחד ולישון כי אין כבר חשק והיא דואגת לילדים ולבית המון אבל אני כבר לא אוהב אותה לא נמשך אליה ממזמן מצטער על הביטוי אני מעדיף לעשות ביד ולא לקים איתה יחסים כי אני יותר נהנה.היא לא אוהבת מה שאני אוהב אני בנאדם ספונטני היא אדישה כזאת לא יוצאת מהבית בלי להתאפר אפילו למכולת יותר מדי מטופחת אני אוהב את הפשטות של הבנאדם לקום בבוקר לקיים יחסים על הבוקר בצהריים כל זמן אפשרי היא לא אוהבת סקס אני מרגיש את זה תמיד אמרתי לה את זה היא אף פעם לא יזמה רק אני יוזם כבר נמאס לי אני לא נהנהה עם החיים האלה מה עלי לעשות ...עכשיו הפחד שלי זה עם נתגרש מה יהה עם הילדים ולאן היא תלך כי הרי זה הבית שלי פה כאילו של אמא שלי ורק המחשבה של איפה היא תייה עם הילדים זה מה שמונע בעדי לעשות את הצעד של הגירושים וחוץ מזה קשה לי להיפרד מהילדים שלי ואיך שזה ישפיע עליהם אני בתסכול עם עצמי כבר לא יודע מה לעשות אבל לא רוצה לחיות את החיים האלו בצורה הזאת של ללא אהבה לא כיף לי לקום בבוקר לצידה .בבקשה מה אני עושה אנא עזרו לי !!!! תודה מראש........
ד"ר אורן חסון
אחריות
⌄
ש יקר,
אם אתה דואג לילדים, אזי יש לזכור שגם חיים בבית שבו אין אהבה ויש מריבות מזיקים להם. אפשר להתגרש ולהמשיך לדאוג לילדים כמו שצריך, והרבה מאד תלוי בהורים המתגרשים, שיידעו לשמור על קשר מכבד זה כלפי זה, ולהקשיב זה לזה בכל עניין הכרוך בילדים, ולהמשיך ולהיות הורים טובים. מכאן שהדרך הנכונה תהיה לדבר עם אשתך על האפשרויות, ואולי, אם צריך, לעשות את כל התהליך בעזרת ליווי של פסיכולוג של ילדים שידריך אתכם דרך הדרכה הורית בכל שלבי ההחלטות, עוד לפני שתגידו להם משהו.או, עוד לפני כן, להחליט לתת צ'אנס לזוגיות שלכם, וללכת ליעוץ זוגי. נראה לי שאלו הן שתי האפשרויות הטובות העומדות בפניכם. קל מאד להידרדר במצבים כאלה ולהזיק לילדים. עשה את המאמץ וקח אחריות על שלומם של הילדים דרך הידברות, שאם לא מצליחה – אזי בעזרת סיוע מקצועי. קח בחשבון שיתכן שגם אתה לא תמיד תהיה צודק באשר לילדים, וכנראה ששניכם תצטרכו לרסן את הרגשות הלא טובים שלכם כדי לדאוג להם.