גירושין: הכנה נפשית ומשפטית
קטקט
קרועה, הבהרה
⌄
הי שוב, מרוב שכתבי נראה שפיספסתי את השאלה העיקרית,יש משהו שאני יכולה לעשות לפני פניתי לעו"ד לגרושים שיכול לגרום לבעלי להבין שהמצב רציני ואני ממש על גבול הגרושים.משהו שיזעזע אותו והוא יבין שאם הוא רוצה אותי הוא צריך לעשות משהו
ד"ר אורן חסון
הוא יאמין לך כשאת תאמיני לעצמך
⌄
קטקט יקרה,
יש עורכי דין שאינם מתלהמים. חפשי אחד כזה שיודע לראות אותך כאדם. זה חשוב. את גרה בצל הורייך. לא כתבת דבר אם יש לך תמיכה שלהם. זה חשוב שתהיה לך כזו.ונכון שלגרושים יש מחיר כלכלי. גם לחופש. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא אם את מוכנה לשלם אותו. עדיין לא הכנת את עצמך מספיק לגרושים, רק קצת התחלת לדגדג את השטח. למדי היטב את המחיר, למדי היטב את התנאים בהם תחיי לאחר הגרושים, וזה יפחיד אותך פחות. אולי. לפחות תהיי מוכנה לזה נפשית, כדי לפעול. והיי בטוחה שזה מה שאת רוצה לעשות, אני עדיין לא בטוח. אני חושב שאת לא רוצה מספיק חזק. אני גם לא בטוח שהבהרת לו בקול צלול וברור שאת רוצה להתגרש, כי אני חושב שהוא לא מאמין לך. אני לא בטוח שאת מאמינה לך.את יכולה להתחיל בצעדים משפטיים חד-צדדיים, אם את רוצה. את יכולה לומר לו שזה נגמר, ויעזור לך גיבוי של הורייך. ובתנאים האלה, אולי הוא ינסה לשנות משהו, אם תסכימי בכלל לנסות מחדש, ואולי יבין, אם תהיי ברורה מספיק, שאם כך זה מה שיש. הכל תלוי כמה חזק את אומרת, וכדי לומר חזק וצלול, את צריכה לומר זאת לעצמך בקול צלול. למדי את החומר והכיני את עצמך למה שיקרה הלאה, ויהיה לך קל יותר לומר זאת לעצמך בקול צלול.ואם קולך צלול באשר לכך שכך את לא מוכנה להמשיך, יהיה לך קל יותר להעמיד אולטימטום שהוא יקשיב לו. ואם את צריכה לפנות לעורך דין כדי להאמין לעצמך, עשי גם את זאת. כרגע, הוא לא מאמין לך. הוא יאמין לך רק כאשר את תאמיני לך.