גילאים ורלוונטיות בזוגיות

תאריך פנייה: 02.02.2023 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
אביאל
למקבל אחרי דייט ראשון
02.02.2023 • 06:41

היי, שאלה שמטרידה אותי, אני בזוגיות כבר חצי שנה ולאחרונה הבת זוג התוודתה בפני שכמה ימים אחרי הדייט הראשון שלנו (הכרנו באפליקציה) נפגשה עם האקס שלה ביום הולדת שלה ונסעו לפאב(אולי גם יותר) ומאז הדייט השני שלנו לא היו יותר פגישות. אנחנו הגדרנו את עצמנו כזוג לאחר שיצאנו חודש בערך. האם זה נחשב בגידה? האם זה נורמאלי ואין בזה משהו רע ? אשמח לדעתך?

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
02.02.2023 • 18:00

אביאל יקר,
לא כתבת בני כמה אתם, וזה יכול להיות מאד רלוונטי. בני כמה אתם?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אביאל
בני כמה אתם?
02.02.2023 • 22:27

היא 28 ואני 36

ד"ר אורן חסון
אם אתה מוכן להסביר
03.02.2023 • 00:09

אביאל יקר,
טוב ששאלתי, אם כך. הנטייה הראשונה שלי היתה לחשוב שאתם בתחילת שנות העשרים שלכם. היות שזה לא המצב, אני מזהה משהו קצת חריג בשאלה שלך. בגילך, אמור להיות לך כבר די ניסיון כדי לדעת את התשובות לשאלות שלך, ואני מרגיש שאין לך. אתה מוכן להסביר?אם לא, אז כתוב לי שלא, ואענה לך למיטב הבנתי את המצב.

בברכה,
אביאל
אם אתה מוכן להסביר
03.02.2023 • 01:50

האמת שאין לי אני אחרי קשר ארוך וחדש בעולם הדייטינג והאפליקציות

ד"ר אורן חסון
אי בהירות של מפגש ראשון
03.02.2023 • 15:34

תודה על התשובה. היא מסבירה את זה. כי האפשרויות היו או חוסר ניסיון כי אתה לא רגיל ביחסים עם נשים בכלל, או שיש לך קושי ליצור הכללות, או שיצאת מקשר לאחר זמן רב, כפי שאתה מספר, ולכן העולם הזה חדש לך. בצד זה, כנראה שאתה גם לא מדבר הרבה עם אנשים שכן מנוסים בזה, ולכן מסתמך בעיקר על הניסיון האישי שלך, שבנושא הזה, בעצם לא קיים.כאשר אנשים נכנסים לקשרים דרך אפליקציות, הם יכולים לנהוג בכמה אסטרטגיות. האחד – היא לדבר עם אדם אחד, לבדוק מה קורה, להיפגש איתו, ואם לא הולך, לעצור את התהליך, לדבר עם עוד אחד, וכן הלאה.האחרת היא לדבר עם יותר מאחת. לפעמים, כי לוקח זמן עד שאתה מקבל תשובה, ואז אתה מתחיל להמשיך הלאה, והקודמת עונה, ויוצא שאתה מתחיל לדבר עם שתיים, ולפעמים יותר. בדרך כלל אנשים מראש פונים ליותר מאשר אדם אחד. כך שהשיחה המקבילה עם כמה אנשים (נשים) היא דבר שהופך להיות מקובל – לא בהכרח בגלל שזה מה שרוצים או רצוי, אלא כי זה פועל יוצא של העובדה שכל עוד אתה יודע מעט מאד על האנשים שפנית אליהם, כי עוד לא דיכרתם מספיק וכי עוד לא נפגשתם, אתה מנסה עוד ולו רק כדי שלא לבזבז זמן. לפחות עד שתכיר מישהי שאתה חושב ששווה להתעכב ולבדוק.כך גם, אם כי פחות, לא רק לגבי "לדבר" במקביל עם יותר מאחד, אלא יכול לצאת כך גם עם "להיפגש" עם יותר מאחד, ובמקביל. נגיד, למשל, שקבעת עם מישהי, ואתה עוד לא לגמרי משוכנע שזה זה, כי השיחה הטלפונית לא נתנה לך מספיק מידע כדי לומר "זהו, שווה לבדוק". או להיפך – אמרת וואו, איתה אני רוצה, אבל הכל מתעכב בצד השני, ואתה לא בטוח שהיא רוצה, ובינתיים פונה אליך מישהי אחרת שנשמעת בסדר, האם לעכב אותה?אלו השלבים הראשוניים. אם להיות הוגן כלפי עצמך וכלפי הצד השני, לאחר פגישה אחת עם שניים, אתה צריך להחליט, ולעצור את ההמשך עם אחד מהם. על הסיכון שקיים בזה, שאם תחליט, ולו רק זמן קצר לאחר מכן, שהקשר עם זו ששמרת איתה על קשר לא מוצלח, ייתכן שהשנייה, שכבר דחית פעם אחת, לא תרצה לחזור. כי כבר לא רצית בה כבר פעם אחת. לא כולם מצליחים לעצור לאחר פגישה אחת עם כל צד, ובעיקר כאשר הם לא בטוחים עדיין. יש מי שממשיך ליותר פגישות במקביל, מה שבאמת כבר פחות הוגן ופחות ראוי, ויש גם כאלו שיעשו את זה עם יותר משתיים כמקביל. שני המקרים האחרונים – כבר מתקרבים למקום שבו אגיד לך – טוב, משהו כבר באמת לא נשמע בסדר מבחינת אמינות ומחוייבות.התחייבתם להיות בלעדיים רק לאחר חודש בערך. אני לא רואה רע בכך שהיא נפגשה עם האקס שלה ונסעה איתו לפאב לאחר הדייט הראשון. זה לא בדיוק מהלך הדברים כפי שתיארתי למעלה, אבל מה שמשותף הוא אי הבהירות עדיין, לאחר הפגישה הראשונה, לגבי הקשר אתך, ולכן אני יכול להבין את הרצון שלה לא לשרוף עדיין גשרים אחרים. ההבדל בעיניך, ואני יכול להבין גם את זה, הוא בכך שהיה לה קשר רגשי איתו בעבר. האם זה משנה מאד אם ראתה אותו לאחר הפגישה הראשונה אתך, או שזה היה קורה כמה ימים לפני? – אני לא בטוח. אני יכול להבין שהיית רוצה שהיא תחליט ברגע שהיא ראתה אותך שזהו, אתה הגבר של החיים שלי, ולשרוף כל מה שיפריע לה לזה, אבל הרבה דברים יכולים להפריע להחלטה שכזו, כולל חוסר הביטחון שאתה בכלל רוצה אותה.אם אתם ביחד וטוב לכם, היא גלוייה אתך ומשתפת אותך בענייניה, אז לך עם זה.

בברכה,