גידול ילדים: לקחים והמלצות
שולה
משבר אחרי לידה
⌄
דר' חסון, שלום.ילדתי לפני 6 שבועות ילד רביעי, יש לי עוד פעוט בן שנה וחצי, בת 5 ובן 6 וחצי. מאז הלידה האחרונה אני חסרת סבלנות ועצבנית כלפי בעלי, ואנו מצויים לרוב במתח וכעס. אני מתלוננת רבות על שעות ההגעה המאוחרות של בעלי וכורעת תחת המעמסה הנפשית והפיזית. שנינו חשים חוסר התחשבות מהצד השני: מצידי- שאיני מבינה את הלחץ והמחוייבות לעבודה של בעלי, ומצידו- שאינו מבין באמת עד כמה אני זקוקה לו ומתקשה להתחלק לארבעה ילדים בו זמנית.ונוסיף את המצב השברירי בו מצויה אישה אחרי לידה...מה עושים?
ריקי
משבר אחרי לידה
⌄
שולה שלום אני אחרי הלידה השניה שלי הייתי במצב בדיוק כמו שלך את לפחות מבינהשיש בעיה וצריך לפתור אותה אני הזנחתי המצב נהיה חמור ואנו לצערי אולי לפניגרושין אל תעשי את הטעות שלי . א. אם המצב הכלכלי מאפשר ללכת ליעוץ זה לא בושהדבר נוסף יש כדורים נהדרים שאפשר לקחת אם את לא מניקה כמובן גם אם את כןבידקי אולי יש כדור אני לוקחת פלוטין וחיי השתנו ללא הכר כל העצבים נעלמו אני יותררגועה ופחות מתוחהג. תמצאי זמן לעצמך גם אם את מתה מעייפות את חייבת זמן לעצמך ספורט, הליכהמספרה, תטפחי את עצמך חבל שאני לא עשיתי את כל הדברים האלהבהצלחה חמודהושתדעי המון בחורות מרגישות עצב ודיכאון לאחר לידה יש כאלה יותר יש פחותתטפלי בבעיה חבל שהבית יהרס ואת ביוחד שאת עמוד התווך בבית
ד"ר אורן חסון
ארבעה ילדים קטנים. בטח שקשה!
⌄
שולה יקרה,
קודם כל, לומדים את הלקח, ולא מביאים עוד ילדים, עד אשר את בטוחה שתוכלי לעמוד בזה. אחר-כך, אם אתם חכמים, אתם מביאים הביתה עזרה נוספת, למרות שהיא עולה כסף, ואפילו אם כמעט שאין לכם. יעוץ זוגי או גרושים הם שני תהליכים יקרים יותר, ועושה רושם שבמוקדם או במאוחר, זאת תהיה האלטרנטיבה. ותכננו היטב את זמן העזרה וסוגה, כך שהיא תאפשר לכם את הזמן במקום שבו אתם צריכים אותו יותר מכל. בין אם להיות ביחד, ובין אם כדי לשחרר אותך מלחצים.ואחר-כך, כשתהיו קצת משוחררים מלחצים, יהיה לשניכם קל יותר לתקשר זה עם זו, ולהדק את הזוגיות.