גברים של מילים וגברים של מעשים

תאריך פנייה: 16.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרי
ללא מילים
16.11.2005 • 09:11

אני אלמנה מזה חמש שנים. לפני כחצי שנה היכרתי גבר ואנו חיים ביחד במלוא מובן המילה והאהבה פורחת. אך יש לי בעיה הגבר מראה את אהבתו בדרכים שונים מלבד המילים "אני אוהב אותך". מילים אלו מאוד חסרות לי, שוחחנו על כך והוא טוען שאין מבטאים אותן כל יום או בתדירות גבוהה, זה קצת תמוהה בעיני , הוא לא אדם סגור במיוחד אך לגבי המילים האלו יש לו כנראה מעצור .לעיתים איני מאוד נפגעת מכך.אנו אמנם אנשים בוגרים בשנות ה-50 אך לדעתי אין גיל שיכול לעצור מבעד אדם לומר 3 מילים אלו.הודה לך מאוד אם תיעץ לי מה עלי לעשות.

ד"ר אורן חסון
על גברים של מילים וגברים של מעשים
18.11.2005 • 11:30

שרי יקרה,
יש אנשים שיש להם מעצור בפני המילים האלה. אנשים שונים נוטים לומר אותן בתדירויות שונות. בצד הגברי, לפעמים דווקא אותם גברים שהם טוטליים באהבה שלהם, שתלטניים, רגשניים, חסרי בטחון ותלותיים, הם שיתחילו לספר על אהבתם כבר בפגישה השנייה, ואולי אפילו בראשונה, ושאת האחת והיחידה. ולפעמים דווקא הגברים הסולידיים, שהרגשות שלהם אינם נעים בתנודות חריפות מעלה ומטה, אינם נוטים לומר זאת בנקל, כי הם אנשים הגונים מאד, שחושבים שהם רשאים לומר זאת רק כאשר "הם באמת מרגישים את זה". הם צריכים להיות מחוברים היטב קודם לרגש הזה, להרגיש שהוא מציף אותם באותו רגע, ורק אז לומר זאת. אלא שכאנשים יציבים מאד, הצפות קיצוניות כאלה, נדירות אצלם. כך שגם אם הם אוהבים, באופן בסיסי ועמוק, ויציב, הרי כל עוד זה המצב הרגיל, קשה להם לזהות אותו. הם יודעים ומרגישים שהם מחוייבים ורוצים, אבל לא מזהים בכך את האהבה.אז העובדה שהוא לא אומר זאת, אינה צריכה להיות תמוהה בעינייך. את צריכה להבין שהוא חושב ומרגיש אחרת ממך, ולנסות לקבל את זה גם אם זה קשה. אבל אם תקחי בחשבון שנשים רבות שומעות מהגבר שלהן שוב ושוב שהוא אוהב אותן, אבל לא רואות את זה בגיבוי מעשי, אולי את במצב טוב יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083