גברים צעירים וזוגיות: תחושת ראוי
לי
האם להפרד או להמשיך לחכות
⌄
אני ובן זוגי נמצאים ביחד כבר שלוש שנים. גרים ביחד ולומדים לתואר ראשון. בזמן האחרון עולה לי המחשבה על חתונה וילדים ושצריך כבר למסד את הקשר שלנו. אך לאחר שיחה עימו על הנושא הוא בכלל לא ממהר וטוען שהוא החליט החלטה שהוא לא מתמסד עד שאין לי עבודה מסודרת ובית משלו. וזה יכול לקרות רק עוד כמה שנים טןבות. שנינו באמצע שנות העשרים שלנו. אני רוצה לציין שאני מאוד אוהבת אותו ובאמת רוצה להתחתן איתו אבל קשה לי עם ההחלטה שלו שהוא בכלל לא מתכוןן להתחתן איתי עד שלא יהיה לו בית משלו
אני יודעת שזה אומר עליו שהוא מחושב אך עדיין אני לא רוצה לחכות למשהו שאולי בכלל לא יקרה. ואני מרגישה כבר מנוצלת בקשר אני עושה הכל בבית בלימודים ואפילו בלילה הוא מצפה ממני לבוא אליו ולהתחיל את העניינים. הוא אומר לי שהוא אוהב אותי ושהוא מחוייב אלי אך זה לא מספיק לי. אני לא יודעת מה לעשות האם להשאר בקשר ולחכות עד שההחלטה ששלו תתגשם.. מה שיכול לקחת שנים ארוכות. או שפשוט לקום וללכת ולהשאי ר 3 שנים של זוגיות אני מאוד אשמח אם תוכל לעזור לי להחליט מה לעשות.כי אני פשוט כל היום במחשבות ולא יודעת מה להחליט
ד"ר אורן חסון
להתבגר, זה גם להרגיש "ראוי"
⌄
לי יקרה,
אני מניח שאתם בתחילת שנות העשרים שלכם, ובודאי בתחילת בניית הקריירה שלכם. לא כל גבר רוצה להתחתן כאשר הוא עדיין לא "ראוי" בעיני עצמו, כלומר, אולי, על פי תפיסתו בעיקר, עדיין לא ראוי מספיק לאשה שתחייה איתו. התחושה הזו, של להיות ראוי, מוצלח ומפרנס (שזה חלק מהתפיסה החברתית שלנו, הן של גברים והן של נשים), היא תחושה שנותנת ביטחון בקשר לעתיד. בעזרת זה הוא מודד מה הוא שווה. בנוסף לקירבה הרגשית שביניכם, מן הסתם, באופן מודע יותר או פחות, את מודדת אותו כרגע על פי הפוטנציאל. הוא אינטליגנטי, הוא אסרטיבי, ואת יודעת מה הסיכוי שלו להצליח בהמשך, הן מקצועית והן כמי שידאג לך ולילדים שלכם. כל עוד זה "לא בטוח", כי הם בתחילת הדרך, גברים מתקשים להרגיש ראויים ובטוחים בקשר, ולדעת שהאשה שאיתם אכן תישאר איתם לאורך זמן, ותהיי שמחה בהם לאורך זמן. מהסיבה הזו, אגב, זוגות רבים שמתמסדים הם כאלו שבהם הגבר מבוגר מהאשה, כי היו לו יותר שנים להגיע למקום הבטוח הזה.מה זה אומר? שאת יכולה לנסות להשפיע דרך הביטחון שתתני לו בו, ביכולות שלו, בזוגיות שלכם. ושאם קשה לך לתת לו את הביטחון הזה, בין אם כי לך קשה לעשות זאת, או כי החרדות שלו וחוסר הביטחון שלו לא מאפשרים לו להיות רגוע יותר באשר לקשר איתך, אז אולי הוא יהסס עוד הרבה זמן.קחי בחשבון את כל אלה, ובדקי הן עם עצמך והן איתו את הקשר שלכם, את הביטחון שלכם זה בזה ואת הביטחון שלו עם עצמו. אלה הדברים שייתנו לך אינדיקציה נכונה לאן הקשר שלכם יילך.