בגידה: האם האשמות משפיעות?
יפעת
חרדות מבגידות
⌄
אני נשואה ארבע שנים פלוס ילד . אני בעלת ערכים ולא מאמינה בבגידות. אישה של גבר אחד בטוב וברע ואף לא מכניסה את עצמי למקומות אסורים. יש לי חשש מבגידות ומפחדת מאד. בעלי אומר לי שזה אופי והוא לעולם לא יבגוד.,שאלתי היא האם השיחות שלי איתו כשאני אומרת לו שלנשים יש כח ולפעמים נסחפים וזה חזק מאיתנו האם אני מכניסה לו חתודעה דברים שלא קיימים אצלו או שטוב שמדברים על זה כי מצד אחד אני חשה שאולי אני מעוררת בו מחשבות שדברים כאלו יכולים לקרות ומצד שני עדיף מודעות ?
ד"ר אורן חסון
לעמוד על המשמר: שלו? שלך?
⌄
יפעת יקרה,
אני לא חושב שאדם כלשהו "מאמין" בבגידות. כלומר, שטוב לו כאשר הוא הנבגד. אף אחד לא אוהב להיות נבגד. אבל יש אנשים שהם חרדים מבגידות, והחרדה הזו מפעילה אותם, ויוצרת דינמיקה מסויימת בזוגיות. לשאלתך - כן, אם הוא לא חושב על זה, האשמות יכולות להשפיע. קודם כל, כפי שאמרת, זה שם את הנושא על השולחן, וחושבים עליו יותר. בנוסף, כבר שמעתי על גברים או נשים שאמרו לעצמם: "אם ממילא חושדים בי וממררים לי את החיים, אז לפחות שתהיה לזה סיבה", כלומר, איזו שהיא הנאה צדדית בצד הלחץ מהצד השני. ובדרך כלל זו תגובה של כעס ונקמה.את עומדת על המשמר כי כנראה יש לך חרדות בנושא זה, כפי שאת כותבת בכותרת. ואני קורא את מה שכתבת בתוכן, ותוהה אם אולי את עומדת על המשמר גם כי את חוששת מפני עצמך, שאולי אם לא תעמדי על המשמר שלך עצמך, יהיה לך קל להתפתות, ואת חרדה מזה לא פחות, ואולי יותר, מכך שאת חרדה מכך שבן זוגך יבגוד. האם כי את לא בטוחה בבחירה שלך? האם כי את לא בטוחה ביכולת העמידה שלך?יפעת, כל הנושא הזה קשה לך מאד, ואני לא יודע אם את אכן מטילה עליו יותר ממה שהוא ראוי לו, או מבין למה את חרדה כל כך. אם הנושא הזה אכן אינו פשוט לך ומשפיע על הזוגיות שלכם, אולי כדאי שתבחרי ביעוץ פרטני, כלומר, עבודה עם איש מקצוע, כדי לקבל פרופורציות, וכדי לקבל ביטחון בעצמך בקשת הנושאים שהעניין הזה מכיל, ואולי עוד כמה.