גבר עם צורך מיני נמוך: מה עושים?
סתם אחת
יחסים במשבר
⌄
שלום,
אני בת 24 ומזה שנתיים מנהלת מערכת יחסים עם גבר בן 32.לפני שנה עברנו לגור ביחד.
לאורך השנה האחרונה, נתקלתי בקשיים רבים בקיום מערכת היחסים ובהתבוננות לטווח הארוך, אני תוהה רבות האם זה הגבר אותו דמיינתי לצידי והאם זה האדם איתו אני רוצה להמשיך ולחיות את חיי. הוא אדם טוב ומעולם לא אהבתי גבר כך ויחד עם זאת הוא עושה אין ספור דברים שפגעו בי, מה שגרם לי להבין שהוא לא בשל לזוגיות, לא מבין את מקומי בחייו. אני מוצאת אותו מתעדף בילויים עם חברים שלו, טיסה עם ההורים לחול בלי לקחת אותי בחשבון וזה הלך והחמיר כשהוא הפסיק ליזום מין ולשתף פעולה כשתשובתו הקבועה היא שזה לא עובר לו בראש.
סוגיית המין השתפרה כי דיברנו על זה בשמונה חודשים האחרונים ללא הרף אבל עכשיו אני לא יודעת אם להאמין לזה שזה מגיע מרצון ולא מתוך חובה.
בכל מקרה, הוא לרוב משפר את הדברים שמפריעים לי בקשר אבל אני מרגישה שאני צריכה להניע אותו ולהסביר לו איך להתנהג כי לבד הוא לא מבין.
אני מרגישה לא מאושרת ומוצאת עצמי חושבת רבות על מה יהיה בהמשך.מרגישה שכל משקעי העבר בקשר שלנו צפים מלפניי ושאני כבר לא מסוגלת להאמין בנו.
מה עליי לעשות? חסרת אונים.
ד"ר אורן חסון
איך יודעים אם אנחנו מתאימים?
⌄
סתם יקרה,
לא כל גבר מיני באותה מידה. אולי זה חלק מהעניין, גם אם לא הכל. גברים שהצורך המיני שלהם נמוך מהרגיל, יוצרים מצב מבלבל למדי. שכן, כשאת עושה את ההשוואה למה שאת רגילה לראות אצל גברים אחרים, או שומעת מחברות, זה נראה כאילו שהוא לא חושק בך, כשבעצם הוא רק לא להוט לאינטימיות מינית באופן כללי, ובעצם דווקא בך הוא חושק יותר או בכלל רוצה יותר מאשר אחרות. לפי מה שאת אומרת, בהחלט יתכן שזה המצב. וגברים שכאלה נוטים גם פחות להפגין חום וקירבה אינטימית שאינה מינית, כי מנסיונם הם יודעים שזה עלול להגיע לנסיון מיני, שהם לא בהכרח מעוניינים. סוג של היפוך תפקידים בזוגיות לעומת הרבה זוגות שבהם הגבר מיני יותר.לגבי יתר הדברים, בהחלט יתכן, ואולי זה קשור ואולי לא, שגם הצורך שלו בזוגיות קרובה והדוקה לא היה ממש חזק, כך שהוא לא למד ולא התרגל לזה בעבר, וגם - זה אולי באמת לא היה יותר מדי בראש שלו. כך שאת מלמדת אותו, והוא מוכן ללמוד, אבל זה תהליך, וכתהליך, כפי שאת רואה, זה ימשיך, ולא יגיע אולי (או כנראה) למצב שבו תוכלי להרגיש שהוא להוט אחריך. זה עלול לתסכל, ובעצם כבר מסתכל אותך, ואת אכן צריכה לקחת את זה בחשבון.אבל אני די מנחש. זה נראה כך, אבל אני לא יודע בודאות מה באמת חולף בראשו, וגם לא עד כמה התקשורת שלך איתו משפיעה עליו לטובה או לרעה. זה כבר משהו שאם תרצי לדעת טוב יותר באופן מקצועי, ולבחון ולנסות לשנות - וגם לדעת למה באמת את אמורה לצפות, אז כדאי לעשות בטיפול.אני מציע לך גם לקרוא אצלי באתר, דףמטפל זוגיבקישורים שמימין, שלושה דפים הרלוונטיים לתחילת הקשר: האחד הוא "טיפול זוגי בתחילת הדרך", השני הוא "סדנת הכנה לזוגיות", והשלישי "סדנת התאמה לזוגיות".