גבר נשוי: גבולות ואולטימטומים

תאריך פנייה: 20.06.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נעמה
מערכת יחסים עם גבר נשוי
20.06.2005 • 05:44

לד"ר חסון שלום. אני גרושה ללא ילדים כבת 32. עובדת, נראית טוב, מחוזרת, בעלת תואר ראשון, לא מזמן רכשתי דירה משל עצמי. לצערי הרב, לאחר חיזורים אינטנסיביים מצידו ונגיעה במקומות רגישים, הכנסתי לחיי גבר נשוי ולו 2 ילדים. בחור מקסים, בן גילי, חכם, טוב לב שהתחתן בגיל צעיר מאד עם בחורה הגדולה ממנו ב-5 שנים. לדבריו, הוא אינו אוהב אותה יותר, היא אינה מעוניינת לקיים עימו יחסי מין ולכן הוא רוצה להיפרד ממנה. אנחנו "ביחד" כבר חמישה חודשים, אוהבים, מקיימים יחסים כמעט כל יום, הוא בא לעיתים אחר הצהריים, חוזר הביתה לשעה שעתיים לעזור לרחוץ את הילדים ולהשכיבם לישון וחוזר אליי. אנו הולכים לישון ביחד אך כשאני נרדמת הוא קם וחוזר לישון בביתו. כמובן שבשבתות וחגים הוא נמצא בחברת משפחתו ובא אליי לאחר שסיים את מחויביותיו שם. הוא אוהב את ילדיו ולא רוצה לפגוע בהם וגם, על פי דבריו, רוצה לסיים את נישואיו בצורה יפה על מנת לשמור על יחסים תקינים עם אישתו למען הילדים.הסבל שלי רב. אני אוהבת אותו וצריכה להסתפק בשעות ספורות ביום עימו. שלא לדבר על הסבל בשבתות וחגים כשהוא עם משפחתו ואני לבד. זו לא בעיה בשבילי לבלות עם חברים ומשפחה, אבל הרצון העז להיות איתו ולבלות איתו גומר אותי. אני כבר לא צעירה, רוצה להקים משפחה ולהנות מהחיים לאחר שסבלתי בנישואיי הקודמים, התהליך של ניסיונות הפרידה שלו מאישתו איטיים, שום דבר לא מובטח לי, אני לא רואה אור בקצה המנהרה. אני במשבר עמוק. הגעתי למצב שאני מתחננת בפניו שיישאר עוד קצת, הגעתי למצב שאני זועקת, צועקת ואפילו לאקט של הכאה. הכאתי אותו כשסיפר לי שייאלץ לרדת לאילת עם המשפחה לכנס מטעם עבודתה של אישתו שנקבע 7 חודשים לפני הכרותינו ונשכח מליבו וכרגע אין מוצא ואפשרות לבטל והוא יורד רק כדי להיות בייביסיטר לילדים ולהיות איתם בכלל, מה שנבצר ממנו במשך השבוע.זקוקה לייעוץ דחוף, לא יודעת מה לעשות.

ד"ר אורן חסון
הסיפור הוא כמעט פשוט
22.06.2005 • 03:03

נעמה יקרה,
הסיפור הוא כמעט פשוט. היו יותר מדי מקרים של גברים נשואים שהוליכו באף נשים פנויות במשך שנים, עד שהעזו לעשות משהו, ובדרך כלל מאוחר מדי. אני לא מכיר את הגבר שלך, ואיני יודע עד כמה הוא כן איתך. האמת? אני לא בטוח שגם את יודעת בברור. את רוצה להאמין לו, אבל את לא ממש יודעת.לכן הסיפור הוא כמעט פשוט. חשבי היטב מהם הגבולות שלך, שימי אותם, ומשם תעמדי עליהם. ואם הוא לא יעמוד באולטימטומים שתציבי בפניו, לכי. ומשם, שהוא ירדוף אחריך, אם זה לא יהיה מאוחר מדי עבורך. אין ספק שהוא, כמו כל גבר במצב הזה, יילחם בך על כל צעד ושעל שתעשי אחורה, ויעיד בפנייך בשבועה שהנה, אוטוטו הוא כבר נפרד, והנה עכשיו הוא אומר לה, והנה הוא מברר אצל העורך דין מה צריך לעשות, אבל בינתיים אשתו חלתה או נמצאת בתקופה רגישה והוא לא יכול לספר לה, או שהילדים שלו בדיוק בתקופה שיש להם בעיות בגן, או בבית הספר והוא לא יכול לעשות להם את זה.נעמה, אם זה נשמע לך מוכר, תדעי שזה נשמע מוכר להמוני נשים פנויות. הסיפור הוא כמעט פשוט: את צריכה להחליט על גבולות, להציב אולטימטום, ואז לאזור את כל הכוח שבעולם כדי לעמוד בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083