גבר משפחתי: איך להתמודד עם קשיים
נואשת
גבר שלא מתנתק מבית אימו..
⌄
שלום,
אני נשואה לבעל מדהים מזה כ- 5 חודשים ואנחנו בהריון.יש בעיה אחת שמעיקה ביותר על יחסינו-לבעלי קשה מאוד להתנתק מאימו (אציין שהוא הבן הקטן, לפני 9 שנים אביו נפטר ולמעשה הוא הפך לגבר בבית בשביל אמא שלו).אין כמעט יום שהוא לא הולך אליה, ברוב הימים כשהא מגיע מהעבודה הוא עובר אצלה, אם יום אחד הוא לא מרגיש טוב ונשאר בבית הוא הולך ושוהה בביתה עד שאני חוזרת מהעבודה, הרבה מהשבתות אנו אוכלים אצלה ואז גם יושבים אצלה מרבית היום ובשבתות שאנו אוכלים בבית (כי צריך את זה לפעמים) מרגע שמסיימים לאכול הוא מבקש שאתלבש ונלך לאימו בטענה ש: אני רוצה לשבת קצת אצל אמא שלי. וכשאחים שלו מגיעים אליה אז אחר כך הוא מוסיף את הטענה: אני רוצה לראות את אחי. המצב גורם להמון בעיות וחיכוכים בנינו כיוון שאני לא מוכנה שהדבר יהפוך להרגל, זה לא טוב, לא בריא והגיע הזמן שהוא יקלוט שעכשיו יש לו משפחה חדשה שאמורה להיות מעל הכל.אציין שאנו גרים קרוב לאימו ויכול להיות שהוא מנצל את הקירבה הפיזית כדי ללכת.- איך גורמים לשינוי בתדירות הביקורים אצלה?-איך גורמים לו להתנתק ולו במעט?- והאם לדעתך מעבר דירה (שנמצא בתכנון) למקום מרוחק קצת יותר יכול לפתור חלק מה"בעיה"?אשמח לעזרתכם כי אני כבר משתגעת..
ד"ר אורן חסון
גבר מדהים, משפחתי, נותן. ממש קשה.
⌄
נואשת יקרה,
את לא הראשונה ולא האחרונה עם דילמה דומה. התשובה היא לא קלה, וגם לא פשוטה. לא לך ולא לו. מצד אחד, הרי לו רק היית פוגשת אותו, כנראה שזה היה עושה עליך רושם טוב. הנה, פגשת גבר שאינו אגואיסט, מתחשב בבני משפחתו, ובעיקר באימו כי צרכיה מיוחדים, והוא אדם טוב.אלא שלאחר זמן את מגלה שהנכונות שלו לעזור, להקל, להיות אמפתי, לעזור, מופנית יותר לאימו מאשר לך, והתמונה משתנה. האמת? אני לא יודע אם זה כך באמת, או שאת חוששת מכך שאין לך שליטה מליאה עליו כפי שהיית רוצה. כרגע, את היא בת זוגו, ויש לו גם צרכים משפחתיים אחרים שעליהם הוא גודל וחונך. המעבר של גברים משפחתיים מסוג זה למשפחה החדשה שלהם הוא הדרגתי. מלחמה נגד מה שבטבע שלו תגרום לו למרידה בך, ולראות בך גורם מפריד. הצורך שלך הוא לעשות זאת באופן הדרגתי, דרך הבעת צורך כאשר את צריכה משהו, ולא דרך כעס. דרך הבעת תודה כאשר הוא עוזר לך, ולא מרירות כאשר הוא הולך לאימו או מדבר עם אחיו. דרך הבנת הצורך המשפחתי שלו, והשלכה מזה ליחסים אליך ואל הצאצא העתידי שלכם (וגם זה בזהירות, לא באופן "חינוכי"), ולא דרך התנגדות ליחסים המשפחתיים הנוכחיים שלו. ואפילו דרך עידוד היחסים המשפחתיים שלו, ומכאן גם להגיע להבעת צורך משפחתי שלך. יהיה לו הרבה יותר קל להיות איתך ולעזור לך אם לא תילחמי בו.ובלי ציניות בכלל, אני יודע שזה קשה... אבל תאמיני לי שעדיף כך.