בת זוג קשורה לגרוש - מה עושים?

תאריך פנייה: 26.10.2017 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אלעד
ייתכן שבת זוגתי עדין קשורה לגרוש??
26.10.2017 • 22:21

כותב בייאוש ובלבול . אני ובת זוגתי בקשר 3 שנים שנינו בני 30 היא גרושה 4.5 שנים אמא ל 2 בנות
הקשר בנינו היה מעולה באמת היא קידמה אותי המון! הבעיה שתמיד ברקע נמצא הגרוש שלה הרבה פעמים ראיתי אותה מגיעה למצבי בכי קשים בגללו... הוא מצליח לעשות לה את זה ... היום למשל רצה לקחת את הבנות אליו היא לא ענתה לו ואז הוא כעס והיא פרצה בבכי תמרורים. הם עדין מתקוטטים בקשר לבנות ונמצאים בגישור העובדת סוציאלית כתבה בתסקיר לבית המשפט ששניהם עם הרבה אמוציות ורגשות טינה וכעס ועליהם ללכת לגישור עבור הבנות . עד היום לא ממש הפריע לי הגרוש אני עובד המון שעות יש לי חיים מלאים אנחנו לא גרים באותה הדירה כל השבוע .. אלא רק בחלקו. היום ירד לי האסימון מהבכי שלה שהיא כנראה עדין קשורה אליו ולכן מגיבה בבכי תמרורים שאלתי אותה אם היא מעוניינת לחזור אליי טענה שבשום אופן לא הם לא יסתדרו אני רוצה לרדת מהקשר הזה לא מתאים לי שהיא בוכה ממנו הגרוש שלה אדם תקוע שחזר לגור עם ההורים לי יש שאיפות מהחיים האלה. היא לא מרפה לגמרי מהיחסים האלה הוא היה החבר הראשון שלה. הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתך על מה המצב הזה ?

אלעד
ייתכן שבת זוגתי עדין קשורה לגרוש??
26.10.2017 • 22:26

חייב להוסיף ולציין שהגרוש רצה להתגרש ממנה לפני 4.5 שניםהוא היה כלפיה אלים מילולית וגם פיזית פעם אחת הוא זה שביקש לחתוך את הקשר סופית היא עברה להורים שלה ומשכה את הפרידה שנתיים קשה לה עם החלטות ! אבל חוץ מזה היא חברה נהדרת טובה עדינה חכמה לכן המצב הזה מבלבל אותי מאוד מחכה לתשובתך

ד"ר אורן חסון
האסימון שנפל לסל הלא נכון
27.10.2017 • 09:06

אלעד יקר,
אני חושש שהאסימון נפל לך אל המקום הלא נכון.ראשית - כן. בת זוגך קשורה לגרוש שלה, ותהיה קשורה אליו כמעט כל חייה, כי יש להם ילדים משותפים, והם יצטרכו לקבל החלטות במשותף, על פי חוק, עד שאלה יהיו בגירים. אחר כך, הרבה אחר כך, יהיו להם נכדים משותפים, וגם אז סביר שהם יתראו מדי פעם, אבל התלות זה ברצון הטוב של זה, תעלם כמעט לגמרי. אני מבין שזה מפריע לך, ואני מבין שזה מעורר בכך חששות וחוסר ביטחון. זה טבעי גם כשזה לא מוצדק.בכי הוא תגובה לדברים שונים. כמו למשל, תסכול, כמו למשל זעם אין אונים (שגם הוא תסכול, בצורה המוקצנת שלו), למשל צער ואבל על אובדן, או גם התרגשות בעת חיבור נפשי עם מישהו, כמו בעת מפגש עם מישהו קרוב ברגע מרגש או לאחר פרידה ארוכה.בת הזוג שלך בעיקר מתוסכלת ומרגישה חוסר אונים, כי הוא עושה לה את המוות. היא רוצה את ההגנה שלך, והבכי שלה הוא תסכול ונסיון להתחבראליך, ושתפגין כלפיה אהבה וחמלה והשתתפות והבנה. חבל שאתה לא רגיש מספיק לראות זאת, ומפיל את האסימון שלך בטעות אל סל הפחדים שלך שמצלצלים בכל כוח, מה שמפריע לך להיות פנוי להיות קשוב אליה ולעזור לה במצוקה שלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083