בשלות זוגית: האם להקשיב או לא?
ענת
בשלות לצעד הבא בזוגיות
⌄
אנחנו זוג בסוף שנות ה 30 לחיינו. ביחד כבר כמעט שנה.אני גרושה + 1 והוא רווק.שוחחנו על מעבר לגור ביחד כבר לפני מספר חודשים,ביוזמתו, ולאחרונה שוחחנו על כך שוב והוא אמר שבעוד כמה חודשים יעבור לגור איתי יחד.בשיחות שונות הוא אומר שהוא "לא בשל", לא לנישואים ולא למגורים משותפים.ואני תוהה, אם גבר שאוטוטו בן 40 "לא בשל" להתקדם בזוגיות, אחרי זוגיות צפופה של כמעט שנה, האם הוא אי פעם "יהיה בשל?" ואולי מחכה לי בסוף שברון לב גדול?...
ד"ר אורן חסון
בשלות, מגמות ופחדים
⌄
ענת יקרה,
יכול להיות שאת צריכה להקשיב לו. כלומר, אני לא בטוח אם הוא לא נותן לך בדרך מסרים כפולים – פעם כך ופעם כך, אבל כדאי להקשיב לו כשהוא אומר שהוא לא בשל. מצד שני, צריך גם להקשיב לסדר הדברים ולראות מגמה. כלומר, אם "בשיחות שונות" זה היה פעם, ולעומת זאת לאחרונה הוא אמר שיעבור לגור איתך, אז אולי יש שינוי מגמה בכל זאת. שאלת אם גבר כמוהו יהיה אי פעם בשל, ואולי השאלה היא אם אשה, בסוף שנות השלושים שלה, תהיה אי פעם מוכנה לתת אמון בגבר שאומר לה שהוא רוצה לחיות איתה. אחרי הכל, זוגיות לא נוצרת מהפחד לשברון לב גדול.כך שאין לי תשובה ברורה, ענת. יש לי כיווני מחשבה שונים שתצטרכי להתמודד איתם כדי להחליט.